Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 22:51, 13 sie 2017

Basilikum napisał(a)
o jak ladnie z tymi ramkami
drzwi pieknie ozdobiles

no wogole super ogrod ma Babcia dzieki Tobie zagladam tu od czasu do czasu ale malo pisze, musze sie poprawic

A miałem właśnie po ciebie lecieć żebyś zobaczyła te ramki
Ogród idzie do przodu ale jeszcze tak całkiem super to nie jest...powiedzmy że jest na dobrej drodze do tego
Nowalijka 22:53, 13 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Wy teraz czekacie na kwiaty a ja się naczekałęm z miesiąc po wsadzeniu ich do ziemi aż zaczną kły wystawiać...wszystkie wtedy już powypuszczały a one nic...no ale jakoś wyrosły...

A tak z ciekawości w jakiej ziemi rosną wasze abisyńskie? Bo moje w piachu który został po wrzosach rosnących na górce.

Może wasze też jeszcze zakwitną Mam taką nadzieję

Radziu moje są w ziemi ogrodowej, w doniczce.
Jesteś pewny ze zakwitła ci firletka? Ja mam to samo ale głowy nie dam uciąć. To nie jest jakaś np. lewkonia? Wiem trochę mała
Radziu2013 22:58, 13 sie 2017

Nowalijka napisał(a)

Radziu moje są w ziemi ogrodowej, w doniczce.
Jesteś pewny ze zakwitła ci firletka? Ja mam to samo ale głowy nie dam uciąć. To nie jest jakaś np. lewkonia? Wiem trochę mała

Prawda że bardziej jak lewkonia...
Ja już się tak zamotałem że nie wiem, bo dziewczyny większości mówiły że firletka, a ja jej nasion to nie miałem a lewkonii tak, ale nie pamiętam czy ja ją w końcu wysiewałem tam gdzie to cóś rośnie czy gdzie indziej a może wcale jej nie wysiewałem...ja już nie wiem
Nowalijka 23:01, 13 sie 2017

Radziu2013 napisał(a)

Prawda że bardziej jak lewkonia...
Ja już się tak zamotałem że nie wiem, bo dziewczyny większości mówiły że firletka, a ja jej nasion to nie miałem a lewkonii tak, ale nie pamiętam czy ja ją w końcu wysiewałem tam gdzie to cóś rośnie czy gdzie indziej a może wcale jej nie wysiewałem...ja już nie wiem

Identycznie jak u mnie. Firletki nie miałam. Lewkonię tak ale nie pamiętam co z nią zrobiłam. Radziu lewkonia piękne pachnie. Wąchałeś ją? Ja o tym zapomniałam. Jak pachnie?
Radziu2013 23:04, 13 sie 2017

Nowalijka napisał(a)

Identycznie jak u mnie. Firletki nie miałam. Lewkonię tak ale nie pamiętam co z nią zrobiłam. Radziu lewkonia piękne pachnie. Wąchałeś ją? Ja o tym zapomniałam. Jak pachnie?

Nie wąchałem...kurczę a fakt przecież ona pachnieć miała
Jutro po południu na wiosce będę to sprawdzę
agnieszka_m 10:21, 14 sie 2017

Macham
Fajną galerię Babci zrobiłeś
I te przyozdobione wrota takie weselsze
Radziu2013 10:22, 14 sie 2017

Po dzisiejszym shoppingu:
trzy werbeny (przecięte Ale To nic)
Dwie hosty
Rozchodnik (on nie był planowany~miały być trzy czyscce wełniaste Ale Pani och nie ma A on stał taki biedny samotny patrzył się na mnie to jak.można było nie.wziąć A poza tym niska cena A ładna sadzonka z niego)
Dwie artemisie czy jak to.się tam pisze (one też w.miejsce czyscca A że kolor prawie taki sam no to ... mus było wziąć)

I to tyle na razie...cholera A w piwnicy czekają jeszcze dwa łubiny
Radziu2013 10:23, 14 sie 2017

Basilikum 10:23, 14 sie 2017

no to bedziesz miec co sadzic
Radziu2013 10:23, 14 sie 2017