Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Aurelllia 21:41, 15 paź 2017

Urokliwe zdjęcia pokazałeś Radziu i jakie kanciki na rabatce fiu fiu
Radziu2013 21:44, 15 paź 2017

Aurelllia napisał(a)
i jakie kanciki na rabatce fiu fiu

Na której??? Kanciki nie ruszane od sierpnia...
Aurelllia 21:53, 15 paź 2017

o tuuuuuuuu
Radziu2013 21:56, 15 paź 2017

Na zdjęciu lepiej one wyglądają niż w rzeczywistości
barbara_kraj... 23:15, 15 paź 2017

Radku, jest spora grupa chryzantem drobnokwiatowych, które bez problemów przezywają zimę w gruncie. To bezproblemowe byliny. Łatwe w uprawie.
Ja sama miałam ich chyba z osiem w różnych kolorach. Najpóźniej kwitła o rudych kwiatach. Najwcześniej różowa i zółta - obie pełne i różowa pojedyncza. Poza tym są kremowe, białe, bordowe.
ElzbietaFranka 23:50, 15 paź 2017

Widzisz Radziu nie jeden jakby miał taki stos drewna by się cieszył jak małe dziecko. Nie musicie ciupać wszystkiego od razu.
Drewniane aranżacje będą piękne, ja też w przyszłym roku bedę podwyższenia robiła z drzewa dębowego chodzi mi pomysł taki od lata.

Jak patrzę na ten budynek to mam nawet fotę zrobioną w mojego rodzinnego domu w tym roku. Stodoła została przerobiona na mieszkanie była ogromna z dwoma wjazdami (gumnami). Trzeba było coś z tym kolosem zrobić. Siostra nie gospodarzy wynajęła pole i stodoła pusta. Zrobili w niej mieszkanie dla syna.
Bardzo ładnie to wyszło.
Zrobiona z cegły a na cegle pną się bluszcze.

Radziu2013 22:23, 20 paź 2017

barbara_krajewska napisał(a)
Radku, jest spora grupa chryzantem drobnokwiatowych, które bez problemów przezywają zimę w gruncie. To bezproblemowe byliny. Łatwe w uprawie.
Ja sama miałam ich chyba z osiem w różnych kolorach. Najpóźniej kwitła o rudych kwiatach. Najwcześniej różowa i zółta - obie pełne i różowa pojedyncza. Poza tym są kremowe, białe, bordowe.

Piękne są te chryzantemy o tej porze...muszę sobie jakieś sprawić w przyszłym roku.

Swoje kupowałaś gdzieś na miejscu czy może przez internet? Jak online to daj proszę namiary
Radziu2013 22:27, 20 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Widzisz Radziu nie jeden jakby miał taki stos drewna by się cieszył jak małe dziecko. Nie musicie ciupać wszystkiego od razu.
Drewniane aranżacje będą piękne, ja też w przyszłym roku bedę podwyższenia robiła z drzewa dębowego chodzi mi pomysł taki od lata.

Jak patrzę na ten budynek to mam nawet fotę zrobioną w mojego rodzinnego domu w tym roku. Stodoła została przerobiona na mieszkanie była ogromna z dwoma wjazdami (gumnami). Trzeba było coś z tym kolosem zrobić. Siostra nie gospodarzy wynajęła pole i stodoła pusta. Zrobili w niej mieszkanie dla syna.
Bardzo ładnie to wyszło.
Zrobiona z cegły a na cegle pną się bluszcze.

Hehe chrzestna się śmieje że w stodole zrobili byśmy apartamenta i otworzyli agroturystykę Konia by się kupiło, w okolicy wzgórza dalkowskie, sanktuarium w Grodowcu, lasu z jagodami i grzybami...same atrakcje a jeszcze wycieczki lokocapem

Z drewnianych bali miałem zamysł robić wczoraj podwyższoną rabatę która wiosną posłużyłaby mi jako rozsadnik...dzwonię dzisiaj do babci, pytam się co robiła a ona mi mówi że dzisiaj z wujkiem pocięli...teraz zostały tylko klocki do porąbania
Radziu2013 22:33, 20 paź 2017

W końcu relaxing Powinienem co prawda zrobić dzisiaj jeszcze notatki ale mi się już nie chce ... kompletnie już nie myślę...
Także teraz odpoczywam, oglądam Maję jednocześnie czerpiąc inspirację no i oczywiście po cichu chodzę po forum...

Ps.
Z książki na podstawię której przygotowuję się do olimpiady dowiedziałem się że twarde mięso można zmiękczyć polewając sokiem z ananasa...sposób nie wypróbowany ale może rzeczywiście działa, choć nie wiem czy chciałbym próbować takiego mięsa...
Radziu2013 12:00, 21 paź 2017

https://www.youtube.com/watch?v=heLxqkivI3s

Piosenka akurat na teraz Jedna z moich ulubionych ( i piosenkarek i utworów)