Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

gosika67 12:57, 02 kwi 2017

Radziu idziesz jak burza, pokaż co teraz rośnie na tle tej czerwonej cegły. Czy coś tam będziesz sadził. Tulipanki u mnie w pąkach, u Ciebie szybciej. Ciekawią mnie Twoje mieczyki, czekam na ich kwitnienie. Pozdrawiam.
Radziu2013 13:30, 02 kwi 2017

Aniaaa napisał(a)
U Ciebie już tulipany.Wiosna Moje ociągają się ale i na nie przyjdzie pora.
Ręce często mam takie jak Ty bo niektóre prace lepiej mi robić bez rękawiczek.
A potem olaboga tony kremu do rąk
Sporo pracy za Tobą,podziwiam Ale masz tego kwiecia do pikowania.
Latem będzie niesamowicie kolorowo i pachnąco u Ciebie

A teraz Radziu życzę Ci fajnego niedzielnego odpoczynku bo się należy

W brew pozorom Aniu to tego kwiecia wcale tak dużo nie ma Dzięki, i życze równie miłego niedzielnego leniuchowania
Radziu2013 13:31, 02 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Już do jednego na tym forum ustawiały się kolejki, a i tak poszedł swoją drogą!
Nie przejmuj się Radziu, znajdziesz sam swą dziewczynę kiedyś, albo ona Ciebie.

ooo mądrość życiowa przemówiła, dzięki Haniu
Radziu2013 13:32, 02 kwi 2017

patrycja napisał(a)
Śliczny ten kolorek. Co do zięcia- ile lat masz Radziu? W razie czego to ciebie zaklepię na zięcia, żeby mi ciebie nikt nie porwał bo już ustawiają się w kolejce do ciebie

16 hahah
Radziu2013 13:33, 02 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Radziu idziesz jak burza, pokaż co teraz rośnie na tle tej czerwonej cegły. Czy coś tam będziesz sadził. Tulipanki u mnie w pąkach, u Ciebie szybciej. Ciekawią mnie Twoje mieczyki, czekam na ich kwitnienie. Pozdrawiam.

Zaraz wyskoczę do ogródka to strzelę kilka fotek, chociaż na razie ściany puste. W tym roku planuję coś zz nimi więcej zrobić(jakieś pnącza itd.)
Radziu2013 14:24, 02 kwi 2017

Zdjęcia z mojej pierwszej rabatki. Nie miałem wtedy kompletnie pojęcia o roślinach, tworzyła się tak na szybkiego, z tego co miałem pod ręką i co bułem wtedy w stanie zrobić sam. Teraz jak na nią patrzę to widzę obraz nędzy i rozpaczy. I to jest właśnie ta rabatka o której pisałem w "planach na jutro" - rabata do renowacji . Planuję na niej rodki (bo mam tylko jednego) w jakimś karminowym i białym kolorze kwiatów, do tego hosty, trzmielina o białych listkach zostanie i bukszpan chyba też ale to się okaże Chciałbym tam taki mały placyk wysypany żwirkiem żebym mógł na nim postawić takie stare krzesło które mam (ala kącik książkowy ). Jeśli macie jakieś sugestie, wskazówki to piszcie bo pomysł niby jest ale sam do końca nie jestem go pewien

O widzicie obrzeże było zrobione z takich kołków co się je porąbało

i wkrótce zaczął je porastać mech ( niby wygląda naturalnie) z resztą ziemie na rabatce też

Tak jakby za nią czy... no nie wiem jakby to określić jest ceglana ściana po której pnie się chmiel ale chyba wolałbym w tym miejscy hortensje pnącą
14:43, 02 kwi 2017
Radziu a ja mam sentyment do takich zdjęć,do pierwszych przygód z ogrodnictwem.
My często do nich zaglądamy
Trzymaj te zdjęcia na pamiątkę.
Po iluś tam latach spojrzysz na nie inaczej
Ja tez miałam podobne kołeczki z tym,że cięte stemple po budowie.
Oj kombinowało się by mieć fajne obrzeże Pociętych stempli nikt u nas nie miał
gosika67 15:09, 02 kwi 2017

Fajnie będzie jakaś roślina kwitnąca wyglądała na tej ścianie. Też taka ściana by mi się przydała, lubię czerwoną cegłę, naturalne kamienie, jakieś ścieżki z kamienia, takie rustykalne.
gosika67 15:10, 02 kwi 2017

Teraz to jest wszystko gotowe ale najfajniejsze zrobione przez siebie, człowiek jednak jest pomysłowy.
Radziu2013 15:38, 02 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Fajnie będzie jakaś roślina kwitnąca wyglądała na tej ścianie. Też taka ściana by mi się przydała, lubię czerwoną cegłę, naturalne kamienie, jakieś ścieżki z kamienia, takie rustykalne.

Gosia no tej rzeczy ci nie prześlę, ale być może ( o ile nie sprzedamy domu)kiedyś rozbierzemy stodołę ( wtedy czerwonych cegieł będzie mnóstwo- starczy mi na mur i jeszcze zostanie ) więc jak chcesz to się pisz, przyjedziesz i weźmiesz ile ci będzie potrzeba