Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 21:47, 01 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Radziu! Nie martw się, wszystko w swoim czasie, zdążysz.

Tulipany śliczne, a oczko jak nowe! Umiesz zadbać o swoje! Gratulacje!

Dzięki Haniu. Może i zdążyłbym ale wiesz nie chcę przeciągać wszystkiego tak w czasie teraz ogród jeszcze tak nie ruszył a potem przyjdzie jeszcze trawa do koszeni, ruszą chwasty więc i częściej pielić trzeba będzie, poza tym jeszcze parę pomysłów do realizacji jest w zanadrzu
Radziu2013 21:52, 01 kwi 2017

Ale smotruch ja pierdzie, ciuchy brudne, włosy "rozpierdzielone", a ręce jak po robocie w kopalni ( a jak brzydko po twarzy jaaaa nie mogę )

----------------------------------------------------------------------------
Sorry za takie widoki ale nie mogłem się oprzeć żeby nie wstawić takiego zdjęcia Babcia fote strzeliła znienacka ale wyszło jej spoko ( uśmiałem się że aż )
gosika67 21:57, 01 kwi 2017

Radziu jak Twoje łubiny? Co sadziłeś do gruntu? Bo ja się zastanawiam czy też nie posadzić niektórych bylin.Dzisiaj miały werandowanie. U mnie tulipany za kilka dni pokażą kwiatki, teraz są pąki.
Nowalijka 21:59, 01 kwi 2017

Radziu nie jesteś sam, głowa do góry. Ja posadziłam begonie, wyczyściłam oczko (musiałam trzy wiadra szlamu wynieść), posadziłam hortensję, piwonię, powtykałam patyki hortensji i lawendy do rozmnożenia (może uda się).... i to właściwe tyle
A nie śpię od 5:40
Nowalijka 22:00, 01 kwi 2017

No Radziu, przystojniak z Ciebie
hanka_andrus 22:02, 01 kwi 2017

Piękna fotka! A jakie mają być ręce u ogrodnika? Urobione po pachy! Przystojniaczek z Ciebie! odziękuj Babci za zdjątko!
Radziu2013 22:06, 01 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Radziu jak Twoje łubiny? Co sadziłeś do gruntu? Bo ja się zastanawiam czy też nie posadzić niektórych bylin.Dzisiaj miały werandowanie. U mnie tulipany za kilka dni pokażą kwiatki, teraz są pąki.

Gosia łubin miałem jeden przesadzony tak jak mówiłem podczas nowego organizowania rabaty chyba z dwa lata temu w inne miejsce - i tak na zmianę, raz się zazieleni, następnie cały usechł, potem znowu się zazielenił i zakwitł. Dzisiaj patrze i w miejscy gdzie kiedyś rósł wyrosły malutkie sadzonki ( no znaczy takie sobie ). Dzisiaj popatrzałem na niego i wydał mi się martwy - myslę sobie, skoro tamte już zdążyły wykiełkować i podrosnąć a ten lichego listka nie wychylił to pewnie zdechł - no i wypad pożegnałem się z nim. Łubinu z nasion nie wysiewałem, czekam na maj, wtedy wybiorę się na targ i tam kupię sobie zamówione już sadzonki

Jak chcesz to mogę ci przesłać te sadzonki, mi są one nie potrzebne
Dzisiaj posadziłem wszystkie cebulki które miałem ( mieczyki- może za wcześnie ale u nas inny klimat więc powinny wytrzymać , lilie, szczawik, sadzonki naparstnicy od Sylwii )
Radziu2013 22:08, 01 kwi 2017

Nowalijka napisał(a)
Radziu nie jesteś sam, głowa do góry. Ja posadziłam begonie, wyczyściłam oczko (musiałam trzy wiadra szlamu wynieść), posadziłam hortensję, piwonię, powtykałam patyki hortensji i lawendy do rozmnożenia (może uda się).... i to właściwe tyle
A nie śpię od 5:40

MATKO to ty masz samozaparcie żeby tak wcześnie wstać. Ja mogę wstać o tej godzinie ale wyłącznie latem ( jak się obudzę to za oknem musi już świecić słońce, wtedy wstaję )
Radziu2013 22:09, 01 kwi 2017

Nowalijka napisał(a)
No Radziu, przystojniak z Ciebie

No nie wiem... ale dzięki( nie wiem czy piszesz szczerze czy żeby było mi miło, ale dzięki )
Radziu2013 22:10, 01 kwi 2017

hanka_andrus napisał(a)
Piękna fotka! A jakie mają być ręce u ogrodnika? Urobione po pachy! Przystojniaczek z Ciebie! odziękuj Babci za zdjątko!

Dzięki Hanu, Babcia już obcałowana