Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 22:07, 16 gru 2021

Jolu, wypełnia się mi horyzant trochę. Ubywa zieleni, dochodzi beton. Ale i tak dobrze, nie mam sąsiadów okno w okno.
Widok na Jamno i Łazy z mojego balkonu./zoom/
ElzbietaFranka 23:18, 16 gru 2021

Nie byłam kilka dni a tu dysputy na całego.
Haniu nie da się nic nie pisać widzisz co się dzieje ty masz autorytecie.

Haniu masz ładny widok z balkonu nie jest taki betonowy. Dużo miejsc do spacerów. U mnie przez te ostatnie dni dużo śniegu nie było,ale za to mgła i niewielki mróz zrobił swoje. mieliśmy przepiękne białe krajobrazy. Wszystko było oszronione. Dosyć długo żyje, ale czegoś takiego dawno nie widziałam jak w bajce.

Haniu pozdrawiam i zdrowia życzę.
zawitka 09:23, 17 gru 2021

Piekny widok masz z okna pozdrawiam i życzę samych radości.

U nas szaro i wilgotno ale za to ciepło .
Alija 09:46, 17 gru 2021

Hanusiu! Widzę, że u Ciebie przygotowania do świąt na całego, okna i ciasteczka, itp. Brawo Ty!
Widok z okna masz piękny, dobrze, że żaden blok Ci go nie zasłania. U nas też zielono, śniegu nie ma, ale słońca też nie ma, więc szaro i ciemno od rana do nocy i od wieczora do rana.
Zauważyłam również, że klubowiczek przybywa, jak to miło wiedzieć, że jest więcej takich osób o nienachalnym podejściu do ogrodu.
Pozdrawiam przedświątecznie.
Basilikum 10:21, 17 gru 2021

Haniu macham przedswiatecznie
hankaandrus_44 10:41, 17 gru 2021

Mnie wymuskane ogrody wprawiają niekiedy w kompleksy, ale po zastanowieniu, daję sobie luz. W moim ogrodzie jest misz-masz, ale za to biologiczna różnorodność panuje na całego. Począwszy od dżdżownic po skorki. Mniej niektóre stworki lubię ale one też chcą żyć.
I tego się trzymam. Bo wtedy nawet mszyce i podobne żyjątka znajdą swoich wrogów.
Takiego nieba wszystkim dziś życzę.

U mnie jest! Nareszcie!

Basilikum 18:17, 17 gru 2021

wow ale piekne niebo
u nas szaro buro i ponuro, wiec rozweselam sie kolorowymi uszytkami
zbigniew_gazda 22:03, 17 gru 2021

Dzięki za piękny widok na jezioro i na niebo. Podobno idzie zima - to wyjdź przed blok aby pochlastać się w kałużach i błotku dopóki nie zamarznięte.
hankaandrus_44 22:31, 17 gru 2021

Zbyszku,kałuże wyleciały w kosmos, 3 dni mgła się snuła.I teraz suchą nogą mogę.

Czekam na nowy śnieżek,u mnie ma być we Wigilię. A co będzie?

Miłego weekendu.

Alija 09:29, 18 gru 2021

hankaandrus_44 napisał(a)

U mnie jest! Nareszcie!

Hanusiu, przepiękne niebo, dawno takiego nie widziałam (u nas dalej zachmurzenie).
A wracając do ogrodów, masz rację, bioróżnorodność jest bardzo ważna i coraz więcej zwraca się na to uwagę. W dzisiejszych czasach, gdzie na polach i w ogrodach niszczone są chemicznie chwasty i szkodniki, a przy okazji wiele pożytecznych stworzeń i roślin. Zresztą one też są ogniwem w łańcuchu pokarmowym. Myślę więc, że dobrze jest tworzyć miejsca i mamy zdrowe podejście do ogrodu.
Pozdrawiam i życzę miłego weekendu.