Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madzenka 20:55, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
Płaczących pokrojow nie lubie wiec popieram wymianę wiśni
Przed hairniebostrzeganobze szczypior gesty z nich zostaje i faktycznie w tym roku wyrywalmnje zncebulami bo bałagan tylko robily.
A ja pytałam czy nawadnianie masz pod grabiami ale w żywopłocie

Mam nawadnianie pod żwyopłotem ale te sekcje moze ze dwa razyw roku uruchamiam gdy jest po 35 stopni
Madzenka 20:57, 04 cze 2017

Luki napisał(a)
Marzenko by znów nie chwalić ogrodu bo ja i tak zawsze się zachwycam to podam informację, że niedaleko mnie są platany AG wysoko szczepione, dokładnie się im nie przyglądałem, ale gdybyś chciała to zajrzę tam i poznam szczegóły bo mam po drodze

Byłabym wdzieczna za sprawdzenie w jakiej sa cenie i jak wysoko szczepione. Na razie nie podejmuje pochopnych decyzji. Wytniemy wisnie ale z sadzeniem poczekam do jesieni az mi sie pomysł wykrystalizuje
Madzenka 21:00, 04 cze 2017

Rench napisał(a)
U Ciebie zakwitły już prawdziwe perełki różane
Też nie jestem zadowolona z Cardynała Na tych zdjęciach,które widziałam,to chyba nie była ta róża. Od 3 lat dawałam mu szanse,ale nic nie jest lepiej.
Nawet zapach lekko wyczuwalny tylko.
Czytałam u Zagajanki,że palbina ścinasz dopiero po drugim kwitnieniu,to po pierwszym obrywasz tylko uschłe kwiatki?
Ze też ja zawsze się pośpieszę z cięciem,akurat tam gdzie nie trzeba

Kardynał zostanie bo i tak nie mam na razie innej koncepcji na niebieska różę. Zetne ja nisko po kwitnieniu.

Palibina zetnę zaraz, własnie przekwitł, potem juz tylko delikatnie po drugim kwitnieniu. Gdy go ostro ciełam po drugim kwitnieniu bardzo słabo kwitł. Teraz szykuje mu radykalne cięcie
Madzenka 21:03, 04 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Madżenko chyba wymienię seslerię Haufleriane na Carex Montana. Ty tak wychwalasz montany, że się na nie skusze. Sesleria Haufleriana mi się nie podoba. Owszem jest atrakcyjna wiosną, wcześnie rusza, ładnie wygląda jak kwitnienie, ale reszta sezonu nic specjalnego. Po wiosennym cięciu znowu mam duże, mało efektowne kępy.

Uwielbiam Twoje opisy różane
Queen od Sweden bardzo mi się podoba

Moja heufleriana orzesadzona aktulnie straszy. Jak nei nabierze urody wyrzucę! Moja była teraz drugi raz cięta, zobaczymy jak będzie w sezonie wyglądać
Madzenka 21:04, 04 cze 2017

leon60 napisał(a)
Dobra decyzja z wiśniami
Marzenko co ile masz posadzone montany ?

Nierowno bo były sadzone w róznych latach, dwie mi przerosły chwastami i polowe wykopywałam. Mam je posadzone co 40-50 cm
Madzenka 21:06, 04 cze 2017

Sebek napisał(a)
Właśnie skończyłem naukę na dziś i od razu lecę na zdjęcia do Ciebie
Za tydzień będzie boom różany, wtedy sobie pochodzisz w długich spodniach, co by nóg nie narażać
Popieram wymianę kiku na platany!

Pytanie czym Ty związałaś te meble na tarasie? Taśmą do drzew?

Krzesła sa wsadzane w taśmę gumowa, ktorą zawsze dostaje z przesyłka z Massiomo dutti (uwielbiam). Znakomicie sie te taśmy sprawuja, krzesła nie fruwają

Boom rózany juz był dzisiaj ,ale po ulewie pewnie częśc zgubi płatki
nawigatorka 21:07, 04 cze 2017

Madzenka napisał(a)

Mam nawadnianie pod żwyopłotem ale te sekcje moze ze dwa razyw roku uruchamiam gdy jest po 35 stopni
dzięki. może za jakiś czas swoim zdejmę. a podlewasz bo goraco czy bo widać, że coś im doskwiera?
Madzenka 21:08, 04 cze 2017

agata19762 napisał(a)
Cudowne wszystko!!!i przedpłocie i zapłocie...kącik wypoczynkowy zajefajny.
Różyczki masz śliczne.
Szkoda, ze mieszkam tak daleko...odkupiłabym Twoje wisienki. Zakochałam się w nich.po wizycie u Ani Małej mi.

Drzew z tak płytkim i szerokim korzeniem sie nie wykopuje, i tak by nie przezyły. Spilujemy pnie
Madzenka 21:11, 04 cze 2017

AnkaK napisał(a)
U Was rzeczywiście inny klimat! U mnie szałwia ledwo się zbiera, a róże nawet jednego pąka nie mają. Ale dzięki forum wczesne lato trwa dłużej
Wiedziałam, że z wiśniami długo nie wytrzymasz Ale decyzja jak zwykle dobra, platany uporządkują busz.
Nigdzie nie mogę dorwać montan, a miejscówka na nie już czeka.
Jak tniecie śliwy? Drabina czy nożyce teleskopowe?
Wszystko cudne. A taras przykuchenny bardzo zaciszny się już zrobił. Tam już chyba szczelnie jesteście osłonięci od ulicy?

Tniemy z drabiny z niżycami teleskopowymi sliwy siegaja juz piętra.
Jestesmy juz z kazdej strony zasłonięci . Od strony kuchni zywopłot ma 2,5 metra i jest bardzo szczelny. Od strony salonu przechodnie nie są w stanie zobaczyc juz co sie dzieje w ogrodzie. Widzą tylko wisnie i pietro domu tylko rowerzyści próbuja miedzy brzozami i grabami coś podejrzeć
Madzenka 21:14, 04 cze 2017

Dziekuje za odwiedziny i miłe słowa. Od tygodnia próbuje nadrobic zaległosci na forum z marnym skutkiem, na ewizyty brakuje mi czasu. Eh życie, chciałoby sie być wszedzie