Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madzenka 21:18, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
dzięki. może za jakiś czas swoim zdejmę. a podlewasz bo goraco czy bo widać, że coś im doskwiera?

Na przedpłociu w trakcie strasznych susz podlewam od czasu do czasu, bo były młode, miały słabą bryle korzeniowa i rosły w glinie , ktora w czasie suszy tworzy dusząca korzenie skorupę. Grabowego żywopłotu nigdy nie podlewałam , za wyjatkiem pierwszych dwóch lat po posadzeniu. Swiezo sadzone graby trezba stale podlewac . Młode Frans Fontaine sadzone w ubiegłym roku ciagle podlewalam z konewkami (1 konewka na drzewko)

Jak żle wyglądaja to zwykle wina szpecieli...
Sebek 22:01, 04 cze 2017

Madzenka napisał(a)

Krzesła sa wsadzane w taśmę gumowa, ktorą zawsze dostaje z przesyłka z Massiomo dutti (uwielbiam). Znakomicie sie te taśmy sprawuja, krzesła nie fruwają

Boom rózany juz był dzisiaj ,ale po ulewie pewnie częśc zgubi płatki

Uwielbiam Massimo Znów się przymierzam do koszuli, bo tyle okazji się szykuje

Ekrany bukowe? To jest myśl
Zagajanka 22:17, 04 cze 2017

Pościnałam dzisiaj krótko swoje kwitnące kostrzewy, ciekawe, jak szybko odrosną (i czy w ogóle). Na razie straszą...
Anitka 06:51, 05 cze 2017

Witaj Madżenko, chciałam się przywitać. Od dawna obserwuję twój cudowny ogród i wzdycham do niego - zawsze taki wypielęgnowany. Nie wiem ja ty to robisz, że u ciebie tyle roślin już kwitnie, moje róże i czosnki Krzysztofa jeszcze w pąkach. Ale ty chyba jesteś czarodziejką ogrodową - a twój ogród to bajka ( ostatni fragment zdania to już nie "chyba" )
ivo 08:50, 05 cze 2017

Madzenka napisał(a)

U mnie wygladało na jakiegos grzyba, bo je rok temu po sadzeniu roz za czesto ze szlaufa oblewałam. W tym roku wygladaja jakby przymarzły. Czas pokaze. Jedno jest pewne brzydko wygladają. Miniaturowe kosodrzewiny nic u mnie nie rusza i na szczescie wielkiej tez nic nie dolega, bo bym sie zaplakala

Madzenka piszesz tutaj o miniaturowej kosodrzewinie - jaka odmianę masz ? Potrzebuje coś na skarpę ale wolnorosnącego i myślałam o tej varelli i mopsie.
kamasja 09:44, 05 cze 2017

Macham z wrocławskich Bielan. Popijam kawkę w Starbuksie i myslę o Was wrocławskie dziewczyny Buźka.
BasiaLT 10:23, 05 cze 2017

Zachwycająco u ciebie
abiko 10:28, 05 cze 2017

Madzenka napisał(a)

Jej.. ależ Ty masz wymuskany ten tarasik Jak cały ogród..
Kindzia 20:23, 05 cze 2017

Chciałaś meldunku. W wątku o Umbrach wstawiłam zdjęcia swojej chorowitki.

Alchymist zaczyna
JulkAd 22:14, 05 cze 2017

Byłam na wagarach i jak wróciłam to Ciebie nie ma ...tydzień mi zajęło, żeby wpaść na to, że nowy sezon otworzyłaś...gapa ze mnie
zaznaczam, ale jutro wrócę
Pozdrawiam Madżenko