Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Magleska 15:09, 16 mar 2018

z tymi cebulkami ,to teraz będzie Ci przypominał ,że dobrze sadził i że jego lepiej rosną hihi .....ale masz fajnie ,że pomaga ...
..mój nie lubi grzebać się w ziemi ,ale przynajmniej grila rozpala i pilnuje mięsa
Monia81 21:58, 16 mar 2018

makadamia napisał(a)

Mój się do roślinek nie dotyka. Nawet bym nie wpadła na pomysł, żeby go prosić o pomoc przy sadzeniu cebulek
Wkracza dopiero jak sama nie daję rady. Przykładowo, któregoś popołudnia stwierdziłam, że mam dość czekania aż on się zabierze za przesadzanie tego wielkiego rodka. Sama to zrobię. Jak wrócił z pracy i zobaczył ten dół, w którym się beznadziejnie grzebałam, to się zlitował i zabrał mi łopatę. Nawet obiadu nie zjadł. Deszcz zaczął padać, zmrok zapadł, a on jeszcze nie skończył. Powiedzmy tylko, że atmosfera w domu przez kilka następnych dni nie była najlepsza.

No mojemu też się zdarzało hasło "a zrobię to później", dopiero jak widział, że pod nosem z niezłą wiązanką idę i zaczynam robić sama, to wie, że już na pewno wyjścia nie ma i dla jego dobra, lepiej, żeby mi to zrobił... ale ogólnie coraz mniej mam takich sytuacji na szczęście, bo jednak rwie się do roboty jak trzeba
Monia81 21:59, 16 mar 2018

Milka napisał(a)

U nas podobnie z wizjami, u mnie śnieg.

Irenko u mnie cały dzień padał deszcz, a pod wieczór zaśnieżyło, teraz -2,5...
Monia81 22:00, 16 mar 2018

Mirka napisał(a)
Ach te chłopy Każdy ogrodowo podobnym
Ps. U mnie dziś strasznie zimno, wieje i śnieg pada.

Mireczko co racja to racja większa część kraju chyba jednak ze śnieżkiem...
Monia81 22:02, 16 mar 2018

patrycja napisał(a)
Trzeba trochę ponarzekać na mężów

Byłam wczoraj aptece po lekarstwa dla dzieci. Apteka jest połączona z Biedronką. Zerknęłam i widzę w Biedronce róże, przeszłam się tylko i zobaczyłam jakie są( żadna nie przypadła mi do gustu, nic nie kupiłam) Były jeszcze iglaki na pniu.
Wsiadam do samochodu a mój żon mówi:

" Od kiedy w aptece kwiaty sprzedają"
Tłumaczę mu,że poszłam tylko zobaczyć co jest ciekawego.
Stwierdził,że w kwiatach nie ma nic ciekawego.

Ręce opadają.

Pati no pewnie, że trzeba, jak se ponarzekamy to i zdrowsze jesteśmy było by za kolorowo, i za nudno jakby tak wszystko po naszemu było
Monia81 22:04, 16 mar 2018

zoja napisał(a)

Pati dlatego ja w tym roku tak dużo traw zamówiłam/kupiłam - bo eM się podobają - może powie, że jednak są ładne

I to jest bardzo dobre podejście
Monia81 22:08, 16 mar 2018

Magleska napisał(a)
z tymi cebulkami ,to teraz będzie Ci przypominał ,że dobrze sadził i że jego lepiej rosną hihi .....ale masz fajnie ,że pomaga ...
..mój nie lubi grzebać się w ziemi ,ale przynajmniej grila rozpala i pilnuje mięsa

Madzia i tak będzie, czasami nie potrafię ugryźć się w język, ale tak mnie pokorciło, żeby się upewnić, czy aby sadził jak należy, no to teraz dogryzać będzie, ale krótko bo krótką ma pamięć no nie każdy chłop jednak lubi se grzebać w ziemi, przy czymś innym a i owszem ależ teraz mi smaka zrobiłaś tym grilem, ależ bym se zjadła grilowaną cukinię
malgorzata_s... 14:44, 19 mar 2018

Grila można i na mrozie rozpalić Nawet chyba lepiej na zimnie jedzenie będzie smakowało Tylko tego uroku posiedzenia sobie w ogrodzie nie ma. Buziaki i byle do wiosny
Magleska 08:04, 22 mar 2018

macham
kiedy coś działasz ? wąż już rozłożony ?
Monia81 08:26, 22 mar 2018

Magleska napisał(a)
macham
kiedy coś działasz ? wąż już rozłożony ?

Madzia jestem wstrzymana z robotą na zewnątrz przez pogodę, ziemia przymrożona, w nocy mam po -5 stopni, a do tego wiatr i te odczucie chłodu większe... ale przy najmniej mi nie żal, że w domu porządki robię na święta, a nie w ogrodzie siedzę... zawsze są pozytywy teraz ładnie świeci słońce, a ja w robocie ...