Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 11:31, 16 mar 2018

zoja napisał(a)

ale chociaż rozwodu nie bedzie

nieee będzie... za bardzo się kochamy
marba 12:09, 16 mar 2018

Monia81 napisał(a)
A dzisiaj pierwsze u mnie krokusiki, tulipanki też wychodzą

Wcześnie masz wiosnę w ogrodzie, Moniu. A u mnie krokuski dopiero się czają.
Pozdrawiam.
anka_ 12:11, 16 mar 2018

Monia81 napisał(a)
... zaczęłam się zastanawiać, czy aby na pewno mój eMuś dobrze je wsadzał jak mi pomagał na jesieni, ...
Fajnie, że pomaga. Mojego ogrodowe zapędy ograniczyły się do potrzymania latarki, bo kończyłam sadzić cisy po ciemku. Aaaa... i raz opielił ten żywopłot po wizycie u Hani (Żywopłotki cisowe) jak zobaczył dorosłą ścianę z cisa...

Piękne krokusy. U mnie wszystko jeszcze śpi. choć patrząc na to co za oknem się dzieje to może dobrze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Monia81 12:50, 16 mar 2018

marba napisał(a)

Wcześnie masz wiosnę w ogrodzie, Moniu. A u mnie krokuski dopiero się czają.
Pozdrawiam.

Basiu te krokusiki w kilku miejscach posadzone mam i team gdzie ciepło miały i osłonięte to najwcześniej kwitną, a reszta jeszcze w lekkiej hibernacji buziol
Monia81 12:55, 16 mar 2018

anka_ napisał(a)
Fajnie, że pomaga. Mojego ogrodowe zapędy ograniczyły się do potrzymania latarki, bo kończyłam sadzić cisy po ciemku. Aaaa... i raz opielił ten żywopłot po wizycie u Hani (Żywopłotki cisowe) jak zobaczył dorosłą ścianę z cisa...

Piękne krokusy. U mnie wszystko jeszcze śpi. choć patrząc na to co za oknem się dzieje to może dobrze.

Ania pomaga mi bardzo sam kiedyś stwierdził, że nasz ogród, więc razem działamy tylko, że czasami mamy odmienne wizje, no ale jest zawsze kompromis, więc jest dobrze
U mnie w tej chwili leje deszcz...
makadamia 13:03, 16 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Ania pomaga mi bardzo sam kiedyś stwierdził, że nasz ogród, więc razem działamy

Mój się do roślinek nie dotyka. Nawet bym nie wpadła na pomysł, żeby go prosić o pomoc przy sadzeniu cebulek
Wkracza dopiero jak sama nie daję rady. Przykładowo, któregoś popołudnia stwierdziłam, że mam dość czekania aż on się zabierze za przesadzanie tego wielkiego rodka. Sama to zrobię. Jak wrócił z pracy i zobaczył ten dół, w którym się beznadziejnie grzebałam, to się zlitował i zabrał mi łopatę. Nawet obiadu nie zjadł. Deszcz zaczął padać, zmrok zapadł, a on jeszcze nie skończył. Powiedzmy tylko, że atmosfera w domu przez kilka następnych dni nie była najlepsza.
Milka 13:07, 16 mar 2018

Monia81 napisał(a)

Ania pomaga mi bardzo sam kiedyś stwierdził, że nasz ogród, więc razem działamy tylko, że czasami mamy odmienne wizje, no ale jest zawsze kompromis, więc jest dobrze
U mnie w tej chwili leje deszcz...

U nas podobnie z wizjami, u mnie śnieg.
Mirka 13:41, 16 mar 2018

Ach te chłopy Każdy ogrodowo podobnym
Ps. U mnie dziś strasznie zimno, wieje i śnieg pada.
patrycja 14:05, 16 mar 2018

Trzeba trochę ponarzekać na mężów

Byłam wczoraj aptece po lekarstwa dla dzieci. Apteka jest połączona z Biedronką. Zerknęłam i widzę w Biedronce róże, przeszłam się tylko i zobaczyłam jakie są( żadna nie przypadła mi do gustu, nic nie kupiłam) Były jeszcze iglaki na pniu.
Wsiadam do samochodu a mój żon mówi:

" Od kiedy w aptece kwiaty sprzedają"
Tłumaczę mu,że poszłam tylko zobaczyć co jest ciekawego.
Stwierdził,że w kwiatach nie ma nic ciekawego.

Ręce opadają.
zoja 14:07, 16 mar 2018

patrycja napisał(a)
Trzeba trochę ponarzekać na mężów

Byłam wczoraj aptece po lekarstwa dla dzieci. Apteka jest połączona z Biedronką. Zerknęłam i widzę w Biedronce róże, przeszłam się tylko i zobaczyłam jakie są( żadna nie przypadła mi do gustu, nic nie kupiłam) Były jeszcze iglaki na pniu.
Wsiadam do samochodu a mój żon mówi:

" Od kiedy w aptece kwiaty sprzedają"
Tłumaczę mu,że poszłam tylko zobaczyć co jest ciekawego.
Stwierdził,że w kwiatach nie ma nic ciekawego.

Ręce opadają.

Pati dlatego ja w tym roku tak dużo traw zamówiłam/kupiłam - bo eM się podobają - może powie, że jednak są ładne