Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Zana 22:10, 22 mar 2018

O raju, ale Ty masz zdolnego tego eMa. Sam wędzarnię wystrugał? Nazwy dalii nic mi nie mówią, ale uwielbiam te kwiaty. To jesienne wykopywanie mnie jednak blokuje z zakupem. Skusiłam się dwa razy, no niestety nie zimują. A ja musiałabym je zabierać do W-wy i właściwie to nie wiem gdzie bym je miała przechowywać. Tak więc odpuszczam sobie z wielkim żalem dalie.
Nallar 23:35, 22 mar 2018

Po prośbie przychodzę. Bardzo chce wiedzieć co do tych plastikowych kubeczków wkładasz aby odstraszyć kwicząco orające stadko.
Monia81 09:50, 23 mar 2018

Zana napisał(a)
O raju, ale Ty masz zdolnego tego eMa. Sam wędzarnię wystrugał? Nazwy dalii nic mi nie mówią, ale uwielbiam te kwiaty. To jesienne wykopywanie mnie jednak blokuje z zakupem. Skusiłam się dwa razy, no niestety nie zimują. A ja musiałabym je zabierać do W-wy i właściwie to nie wiem gdzie bym je miała przechowywać. Tak więc odpuszczam sobie z wielkim żalem dalie.

Anula nawet mu wyszło te struganie, sam robił ja na razie mam miejsce do przechowywania dalii, fakt wkurza lekko te wykopywanie, ale cóż uwielbiam je będą królować w warzywniku razem z mieczykami
Monia81 09:50, 23 mar 2018

Nallar napisał(a)
Po prośbie przychodzę. Bardzo chce wiedzieć co do tych plastikowych kubeczków wkładasz aby odstraszyć kwicząco orające stadko.

Ewuś idę do Ciebie już odpisuję
inka74 09:55, 23 mar 2018

ja dalie też lubię ale jakoś przechowywanie mi nie wychodzi. Najczęściej je jakiś grzyb dopada lub gniją. Niby suche w kartonik daję. Przechowujesz bulwy w trocinach czy w piasku?
Monia81 09:59, 23 mar 2018

inka74 napisał(a)
ja dalie też lubię ale jakoś przechowywanie mi nie wychodzi. Najczęściej je jakiś grzyb dopada lub gniją. Niby suche w kartonik daję. Przechowujesz bulwy w trocinach czy w piasku?

Iwonko ja przechowuję w skrzyniach wypełnionych słomą, w chłodnym i ciemnym miejscu robię tak już od dłuższego czasu i nic się z nimi nie dzieje
SlonecznyOgrod 11:35, 23 mar 2018

Wędzarnia cudo !
Pochwal od nas chłopa niech będzie dumny

Monika, robimy tak samo, ja też już z kwiatami wlazłam na warzywnik
anka_ 11:40, 23 mar 2018

Fantastyczna ta wędzarnia. Ogromne gratulacje dla eMa.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 15:48, 23 mar 2018

Aaaa, nie wiedziałam, że wędzarnia będzie stacjonarna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anabuko1 14:40, 25 mar 2018

Brawo.!
Wędzarnia suuper wyszła.Zdolny męzuś
Przez ten śnieg i mrozy, to dużo rzeczy jest do tyłu.