Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Nallar 23:09, 05 maj 2018

Monia81 napisał(a)

Moniu, dawno masz tego pełnika? Napisz na jakim stanowisku i jakiej ziemi rośnie u Ciebie. Muszę dla swojego naszykować nowe miejsce i zupełnie nie wiem co i jak. Będę "dźwięczna"
Zana 23:14, 05 maj 2018

No jesteś. Nawet dzisiaj o Tobie myślałam, że coś tu tak cicho się zrobiło, tym bardziej się ucieszyłam jak się u mnie wpisałaś. Znaczy to, że chyba wszystko ok
Monia81 23:16, 05 maj 2018

Ewuś mam go już dwa sezony, z 2 tygodnie temu przeszedł przeprowadzkę na nowe miejsce, jest w słońcu przez cały dzień, wcześniej też tak miał słonecznie, nie dbałam zbytno o niego, glebę mam przepuszczalną, nie stoi w wodzie, podlewam go tak jak resztę kfiotków
Monia81 23:19, 05 maj 2018

Zana napisał(a)
No jesteś. Nawet dzisiaj o Tobie myślałam, że coś tu tak cicho się zrobiło, tym bardziej się ucieszyłam jak się u mnie wpisałaś. Znaczy to, że chyba wszystko ok

Jestem, jestem, podglądałam u Was po cichaczu, bo sił jakoś brakowało wieczorami na pisanie wszystko wraca do normy buziaki:
inka74 23:25, 05 maj 2018

Monia81 napisał(a)

W B. były więc wzięłam, w tym roku bym chciała dokupić, zobaczymy czy będą...
Zioła zawsze cieszą, zwłaszcza takie świeże, my uwielbiamy je wykorzystywać cieszą te tulipki i to bardzo, choć w tym roku ciepło mają to i krócej są, moje już w fazie przekwitania powoli...

Myślałam, że przez ten tydzień majówkowy sobie podziałam i powsadzam roślinki na tarasowej bo zamawiałam, tylko, że paczki z roślinkami jednak jeszcze nie dojdą, będą dopiero po majówce, szkoda bo bym sobie to nadrobiła...

Czasami tak jest że coś poplanujemy a potem nic z tego nie wychodzi. Ty masz dużą działkę to i inna praca się szybko znajdzie. .
Przejrzałam moje karteczki od tulipanów i okazało się, że też je mam. Tylko u mnie jakaś taka żarówa wyszła pod czerwień podchodząca.
Magleska 23:27, 05 maj 2018

tego pełnika właśnie też wsadziłam w wiśniową
śliczny jest
posadziłam orliki ,zawilce ,ostróżki i przetaczniki ....ciekawe jaki misz masz mi się zrobi

ps. hosty śliczne .....ale masz dużo odmian ....

teraz czekam na Twoją bylinową
buziaki .....i dobrej nocki
anabuko1 23:27, 05 maj 2018

Piękne tulipanki
Floksiki też teraz dają popis.
I kochane i moje hosty.June też widzę masz .
A ta zielona, koło czego żółtego jest posadzona ??
pozdrawiam
Monia81 23:31, 05 maj 2018

inka74 napisał(a)

Czasami tak jest że coś poplanujemy a potem nic z tego nie wychodzi. Ty masz dużą działkę to i inna praca się szybko znajdzie. .
Przejrzałam moje karteczki od tulipanów i okazało się, że też je mam. Tylko u mnie jakaś taka żarówa wyszła pod czerwień podchodząca.

Powiem ci Iwonko, że teraz nawet się cieszę, że te paczki nie przyszły, dużo innej roboty zrobiliśmy, a nazbierało się tego, że hej...
Może to też od stanowiska z tymi tulipanami zależy, u mnie w pełnym słońcu i bardziej w różowy wchodziły, choć troszku tej czerwieni miały na początku...
Monia81 23:36, 05 maj 2018

Magleska napisał(a)
tego pełnika właśnie też wsadziłam w wiśniową
śliczny jest
posadziłam orliki ,zawilce ,ostróżki i przetaczniki ....ciekawe jaki misz masz mi się zrobi

ps. hosty śliczne .....ale masz dużo odmian ....

teraz czekam na Twoją bylinową
buziaki .....i dobrej nocki

Ten pełnik kojarzy mi się z łąkami, jak do babci eMusia jeździliśmy, pełno go tam było
Ładny zestaw bylin wsadziłaś, mi się wydaje, że będzie bardzo fajnie, z bylinkami jest ten plus, że zawsze można coś dosadzić lub wysadzić, można pokombinować
host mi się już nazbierało, już 30 odmian mam, a wciąż mi ich mało i mało powiem ci, że ja też już czekam na te moje bylinki, bo chciałabym się wziąść w tym tygodniu za tą moją tarasową, może się uda
spokojnej nocki, buziaczki
Monia81 23:40, 05 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
Piękne tulipanki
Floksiki też teraz dają popis.
I kochane i moje hosty.June też widzę masz .
A ta zielona, koło czego żółtego jest posadzona ??
pozdrawiam

Floksy rzeczywiście to jest ich czas wszystko nabrało tempa...
Hosty pokochałam, tak jak Ty Aniu, na tą June poluję bo jeszcze nie mam.
To żółte Aniu to kupiłam jako rozchodnik, ale nie było odmiany, jest cały rok w takim kolorze, może teraz na wiosnę bardziej żółtsze się robi, fajne jest bo wypełnia luki i szybko się rozrasta buziaczki