Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 08:42, 20 lip 2018

Zana napisał(a)

Hej Moniś. Tarasowa zdecydowanie mężnieje. Powiedz co to jest na pierwszym planie o srebrnych liściach?

Zestawienie białej jeżówki z niebieską perowskią po prostu mega piękne. Zrobię sobie takie samo połączenie jak już wreszcie będę robić tę moją jedyną słoneczną rabatę.

Aniu to szałwia lekarska Berggarten, Ewunia w projekcie rabaty mi ją wrzuciła i jestem mega zadowolona, szybko nabrała masy, ma piękny intensywny zapach, polubiłam ją za ten jej urok osobisty, zobaczę jak będzie po sezonie zimowym
Perovską się w tym roku zachwycam w tych łanach jeżówkowych, robi fajną robotę na rabacie buziaki
Monia81 08:48, 20 lip 2018

inka74 napisał(a)
Jak ty to robisz, że perowskia ci tak ładnie stoi??? Moja leży. I ta w pełnym słońcu i ta w półcieniu.

Ładnie się wszystko rozrasta.

Iwonko nic kompletnie z nią nie robię, jest w pełnym słońcu, podlewana jest tak jak reszta roślinek, ja mam odmianę Blue Spire, może po prostu lubi kaprysić... hmmm nie wiem
Monia81 09:01, 20 lip 2018

Zana napisał(a)

Jak ją pakujesz w tę ziemię co mi ją polecasz, to się nie dziw, że leży. Perowska im ma gorzej tym lepiej.

No może to jest i powód hmmm... ja jak robiłam rabaty to też mieszałam ziemię z kompostownikiem, mączką bazaltową a ph mam 6-6,5...
Anda 09:26, 20 lip 2018

Dopiero zobaczylam fotki Tarasowa pieknieje Agastache jaka juz rozrosnieta, super
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:28, 20 lip 2018

Szalwie mozesz uzywac do Saltimbocca
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anitka 23:34, 23 lip 2018

Monia dziękuje Wam za odwiedzinki, przesympatyczny czas i moc wrażeń. Akumulatorki na kolejny tydzień pracy naładowane Buziaczki i do następnego spotkania.
sylwia_slomc... 23:39, 23 lip 2018

Monia bardzo się cieszymy, że udało się wczorajsze spotkanie z Wami, pogoda jak zawsze na zamówienie, choć mogło być ciut chłodniej jednak bo atmosfera spotkań zawsze gorąca Orliki niech mi wstydu nie przyniosą i rosną i mają zakwitnąć wiosną co do jednego, możesz im przekazaćŚciskam i do następnego razu
malgorzata_s... 00:25, 24 lip 2018

Super było się spotkać Buziaczki
Agania 07:53, 24 lip 2018

Fanie się z Wami spędza czas, za zielone nie dziękuję, ale, że Ci się chciało przywieść to tak dziękuję
Ściskam
Monia81 08:22, 24 lip 2018

Anda napisał(a)
Dopiero zobaczylam fotki Tarasowa pieknieje Agastache jaka juz rozrosnieta, super

Ewuś rozrasta się ładnie, w przyszłym sezonie powinno być zagęszczenie większe

Anda napisał(a)
Szalwie mozesz uzywac do Saltimbocca

Aż sobie musiałam spojrzeć o czym piszesz, bo nie znam, ale już wiem buziaki wielkie