Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Magleska 21:40, 04 lip 2018

Melduję , że lilie posadzone i wyglądają obłędnie nie zdążyłam sfocić
Pięknie Ci się wszystko rozrasta rozchodnikowa rewelacja ,klonowo-hortensjowa i liliowce przy buczku super

Nie wiedziałam , że masz łąkę - cudowna też

Przytarasowa młodziutka , a już kwitnie
Niedługo będzie zachwycać

Buziaki

marba 22:29, 04 lip 2018

Monia81 napisał(a)
Basieńko te białe jeżówki to zwykła odmiana jeżówki purpurowej Alba, a ta roślinka bordowa to wilczomlecz Bonfire, bardzo fajny jest szybko rusza wiosną, kwitnie na żółto a teraz ma te przyrosty w fajnym kolorku, no i jest do przymrozków buźka

Moniko, dzięki za info. Buźka.
Gruszka_na_w... 22:44, 04 lip 2018

Widok na ogród z góry daje pojęcie o skali prac, które wykonaliście. Pięknie się zapełniają rabaty. Rozchodniki bardzo wybujały. Jest spójnie, bardzo elegancko. Aż miło się ogląda.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
zoja 06:46, 05 lip 2018

Wow! Sliczny widok warto bylo
Monia81 07:59, 05 lip 2018

Margerytka40 napisał(a)
Fajnie u Ciebie,rabatki cieszą oko. Te pomarańczowe lilie masz fajne,i carexy-moje też już powolutku nabierają masy,bardzo je lubię.

Asiu rabatki zaczynają cieszyć i to bardzo, zaczyna być widać roślinki na nich, w przyszłym sezonie już powinno się zagęścić bardziej te carexy bardzo lubię, w końcu wzięły się za siebie po zimie, bo Ice Dance niektóre nie wyglądają za fajnie, a te dały radę buziaczki
Monia81 08:01, 05 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Ale masz wielką działkę, śliczne zdjęcia, oczy nacieszyłam lecę dalej

Paulinka no kilkanaście arów ma ta działeczka, więc jest co na niej robić, jedno skończysz a drugie trzeba zacząć, ale już powoli wyłania się to co lubimy a to cieszy buziaki
Dominika11 08:02, 05 lip 2018

Monia81 napisał(a)

Paulinka no kilkanaście arów ma ta działeczka, więc jest co na niej robić, jedno skończysz a drugie trzeba zacząć, ale już powoli wyłania się to co lubimy a to cieszy buziaki
oooooo skad ja to znam - u mnie to samo
Monia81 09:00, 05 lip 2018

Magleska napisał(a)
Melduję , że lilie posadzone i wyglądają obłędnie nie zdążyłam sfocić
Pięknie Ci się wszystko rozrasta rozchodnikowa rewelacja ,klonowo-hortensjowa i liliowce przy buczku super

Nie wiedziałam , że masz łąkę - cudowna też

Przytarasowa młodziutka , a już kwitnie
Niedługo będzie zachwycać

Buziaki

Cieszę się, ale to wiesz
Wszystko się powoli rozrasta, na rabatach gęsto się robi, ale dobrze, w końcu widać te roślinki łączkę mam na końcu działeczki i lasek w niej powoli rośnie, na jesieni druga łączka będzie przygotowywana i lasek brzózkowy też powstanie buziaki
Monia81 09:01, 05 lip 2018

marba napisał(a)

Moniko, dzięki za info. Buźka.

Mam nadzieję, że pomogłam buźka
Monia81 09:08, 05 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Widok na ogród z góry daje pojęcie o skali prac, które wykonaliście. Pięknie się zapełniają rabaty. Rozchodniki bardzo wybujały. Jest spójnie, bardzo elegancko. Aż miło się ogląda.

To prawda Haniu wiosna u nas była na pełnych obrotach przepracowana, teraz spokojnie, na razie plewię i przerabiam owocki ale jesień też się zapowiada ciekawie cieszą nas te efekty, które już widzimy, cieszę, się, że napisałaś o tej spójności bo na tym mi zależało, żeby się wszystko ładnie ze sobą łączyło, a jak jeszcze nasze plany jesienne ogródkowe dojdą do skutku, to już będę mega zadowolona buziaki