Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Gosialuk 17:25, 16 cze 2026

Monia pięknie całościowo. Twoją ścieżkę uwielbiam.
Monia81 21:35, 17 cze 2026

Juzia napisał(a)
Ogród idealny! Jest na czym oko zawiesić i co zjeść
I jeszcze łąka! Można posłuchać bzyczenia

Jak kupowaliśmy tą działkę to tak sobie marzyłam, żebym mieć trochę ogrodu ozdobnego, ale też warzywnik, sad weszłam na forum no i się zaczęło, brakuje mi tylko piwniczki do przechowywania, ale już intensywnie myślę idealnie nie jest, ale jestem dumna, z tego co nam powychodziło, bo jest prawie wszystko co chciałam
Monia81 21:42, 17 cze 2026

Rojodziejowa napisał(a)
Monia, ja się wproszę kiedyś, bo muszę to na żywo zobaczyć. Szczęka opada oglądając fotki, strach się bać co będzie opadać na żywo

Asia przecież wiesz, że zapraszam, wbijaj e no jak opadnie, to podniesiemy
Monia81 21:45, 17 cze 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

Monika każda jedna fotka jest piękna w realu pewnie też.
Gaury u mnie bardzo ucierpiały. W ogóle u nas była sroga zima i rośliny nie mogą się pozbierać.
Judaszowiec piękny też mam ale powoli się zabiera. Carolina mi zmarzła do połowy.
Masz pięknego bza czarnego jak się nazywa.
Ciemiernik to chyba letni że tak dobrze wygląda.
Pozdrawiam Monika.

Ten bez to Black Lace ciemiernik to cuchnący, tylko z opóźnieniem co niektóre mi zaczęły kwitnąć, bo je połamało i je poobcinałam, a one raz jeszcze puściły kwiatostany dziękuję Elu
Monia81 21:46, 17 cze 2026

Juzia napisał(a)

Hahahaha!
Chyba wiadomo co

Monia81 21:47, 17 cze 2026

mirkaka napisał(a)

niebo się koloruje, ale ogród też przepięknie kolorowy na tych zdjęciach

Miruś dziękuję zapełniły się rabaty, chwastów nie będzie widać lubię ten busz
Monia81 21:49, 17 cze 2026

Ulina napisał(a)
Z chęcią bym Cię odwiedziła, niestety ograniczenia mam. W tym roku zapraszam do siebie

Ula jak tylko do Madzi się będę wybierać to jakoś się zgadamy miałam być u Madzi w zeszłą sobotę, mieliśmy na Szyndzielnię z Andrzejem sobie wejść i przy okazji do Madzi podjechać, ale pogoda skiepściła się i nie wypaliło.
Monia81 21:54, 17 cze 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Was już kwitną rośliny, które u mnie dopiero pokazują, że żyją...
Wczoraj na targach dowiedziałam się czemu mi nie chcą komosy rosnąć- lubią zasadową ziemię , a u mnie przeważnie kwaśno jest.
Niesamowite w jakim tempie zaczynają ogrody dojrzewać. U Agi ostatnio nie poznałam. U Was też zaczyna być buszowato, drzewa mocno idą w górę. Pisałam ostatnio z Irenką z Miłkowa. Mówi, ze Ich już ogród dawno przerósł z robotą. Skoro tak mówi zaczynam się bać o nasz.

No u mnie kosmosom dobrze, bo mam właśnie bardziej zasadową ziemię, lawendom też to pasuje nabierają masy te nasze ogrody, też się zastanawiam jak to będzie za te parę lat bo my coraz starsi, a sił ubywa, albo człowiek wolniejszy się robi.
A jak tam Irenka? szkoda, że na forum nic nie wrzuca, chętnie bym zobaczyła ten jej ogród w jeszcze dojrzalszej odsłonie
Monia81 21:54, 17 cze 2026

Gosialuk napisał(a)
Monia pięknie całościowo. Twoją ścieżkę uwielbiam.

Gosia dziękuję
Magara 22:36, 17 cze 2026

Monia81 napisał(a)

Jak kupowaliśmy tą działkę to tak sobie marzyłam, żebym mieć trochę ogrodu ozdobnego, ale też warzywnik, sad weszłam na forum no i się zaczęło, brakuje mi tylko piwniczki do przechowywania, ale już intensywnie myślę idealnie nie jest, ale jestem dumna, z tego co nam powychodziło, bo jest prawie wszystko co chciałam

Monia - pięknie masz wszędzie
Ja takie marzenia jak Twoje to zaczęłam mieć jakieś dwa, trzy lata po zakupie działki - efekt na dziś jest taki, że niby mam to co chciałam, ale pracowników za mało, żeby to wszystko utrzymać w jako takim porządku
Piwniczka to i moje marzenie. Ciekawa jestem co wymyślisz Fajne są różne możliwości, ale miliard monet kosztują