Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki

Aurelllia 19:06, 31 sty 2019

Dalie są piękne zawsze urozmaicają rabatę kolorem, kształtem kwiatów, wysokością
Waclaw 20:34, 31 sty 2019

anpi napisał(a)
Bogusiu jesteś pewna że to są karpy dalii,mi one wyglądaja jak begoniiMoja dalia ma inne,takie podłużne,chyba że te miniaturowe takie mają?

Tak, to begonie
Nowa12 15:02, 01 lut 2019

Witam, jak się nazywają te Twoje białe ostróżki bo szukam takich?
sierotka 15:48, 01 lut 2019

Witaj Nowa niestety nie wiem kupowałam u siebie w szkółce gdzie gro roślin nie ma nazw żadnych oznaczeń hm może ktoś będzie wiedział ?
Pozdrawiam

Może to ta ?
Delphinum pacific Galahad
Nowa12 21:25, 01 lut 2019

Moja biała wygląda tak. Twoja jest zdecydowanie ładniejsza.

sierotka 21:26, 01 lut 2019

A jest cudna z takim środkiem nie widziałam
No to będziesz szukać
sylwia_slomc... 21:52, 01 lut 2019

Kurcze ja z begonii to pokochałam tylko te drobniutkokwiatowe i to w skrzynkach, na rabaty jakoś nie mogę się zdecydować żeby dać.
Ale myślę, że wiem z czego to wynika. Na początku mojej przygody ogrodowej czyli dwadzieścia parę lat temu zamówiłam sobie begonie z magazynu ogrodniczego, przyszły malusieńkie ( wielkości paznokcia u kciuka) bulwki, suche jak pieprz, z których nic nie wyrosło
Jakoś od tej pory nie potrafię się do nich przekonać
sierotka 22:03, 01 lut 2019

Skłaniam się Sylwia do kupowania bulw i różnych cebul gdy je widzę i podotykam pomacam
Gosialuk 23:31, 01 lut 2019

Witaj Bogusiu. Zaznaczam kolejny wątek do przeczytania. Fajnie, że masz Anię w pobliżu. Ja jestem w swojej działce coraz bardziej zakochana. Ty chyba też. Tak przyjemnie ogląda się efekty swojej pracy i kwitnące rośliny. Dużo jeszcze pracy przed nami, ale towarzystwo ogrodowiskowych koleżanek bardzo pomaga. Nawet jeśli tylko wirtualne. Czekam na wiosnę buszując po ogrodowisku i do wielu wątków już zaglądam stale. Twój też dodaję do listy. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za odwiedziny u mnie.
sierotka 07:39, 02 lut 2019

A witam Gosiu tak jest fajnie mieć kogoś obok zakochanego w roślinach ,druga Ania tez blisko i fajne są nieraz akcje jak któraś z nas coś wypatrzy w sklepie to idzie zaraz pocztą; ) I która bliżej celu ta biegnie po zakup Tak uczenie się tutaj od innych jest super
Obserwowanie poczytywanie i przenoszenie rad do siebie świetna sprawa .Zamierzamy przenieść się chociaż na pół roku na naszą dzialeczkę by sobie pomieszkac kocham tam poranki i wieczory cudne są

Różyczki dla Ciebie Gosiu