Przeczytałam od deski do deski W ciągu roku bardzo dużo się zmieniło na działce. Patrząc na rośliny, chyba im Twoja gleba odpowiada bo rosną szybko i zdrowo

Co do planowania nie wypowiadam się bo mój ogród powstawał pod wpływem tego co z materiałów i roślin akurat udało się zdobyć, w różnych miejscach na raz czyli raczej chaotycznie

Wiele pomysłów rodziło się na bieżąco i tylko w głowie miałam co bym chciała uzyskać za widok

Dasz wiosna adres to roślin podeślę, teraz na trawy już ciut za późno żeby z gruntu kopać. Z pojemników jeszcze mogłyby się udać.
Przez cały wątek nie napisałaś w jakim stylu ma być ten ogród, a to też ważne dla osób podpowiadających

Bo formalny różni się od bylinowego na przykład.
Prosisz u siebie o rośliny do cienia, ale patrząc na działkę cienia na razie u Ciebie raczej brak, będzie w przyszłości dopiero. Brunnerę w słońcu będzie przypalać inne pewnie tez ,. jesteś w stanie tolerować taki wygląd?
Ja sadząc rośliny u siebie sadziłam cienioluby w słońcu tam gdzie spodziewałam się dość szybko uzyskać cień z innych roślin. Rok dwa musiałam wytrzymać z przypalonymi końcówkami, ale teraz już jest o wiele lepiej i już tylko lepiej powinno być

Trzymam kciuki za Wasze zmagania