Gardenarium
10:29, 25 sie 2017
Dodam jeszcze, że jednak producent materiału roślinnego odpowiada za właściwy stan roślin przy ich sprzedaży. Roślina powinna być tzw. "szkółkowana", czyli co jakiś czas przesadzana, czy podcinane korzenie, aby podczas wykopywania i przygotowania do sprzedaży była bryła korzeniowa w takim stanie, aby mogła się zakorzenić i wyżywić roślinę. Czy się zgadzasz ze mną?
Czy Twoim zdaniem ten konkretny przypadek czyli cyprysik miał w czasie sprzedaży prawidłowy system korzeniowy do przyjęcia się rośliny?
Ja nie jestem szkółkarzem, ale moim zdaniem bryła była za mała w stosunku do wielkości całej rośliny.
Czy Twoim zdaniem ten konkretny przypadek czyli cyprysik miał w czasie sprzedaży prawidłowy system korzeniowy do przyjęcia się rośliny?
Ja nie jestem szkółkarzem, ale moim zdaniem bryła była za mała w stosunku do wielkości całej rośliny.
Instagram Ogrodowiska