Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

Gabriela 21:38, 16 sie 2013

Ten błękitny podoba mi się najbardziej. Skoro u mnie zakwitł jeden to nie było możliwe żeby u Ciebie żaden nie zaczął, tyle ich masz.
Dzidka 21:44, 16 sie 2013

Piszesz o wrzosolistnych?

Ten niebieski to pamiątka z ubiegłorocznych zakupów u Beth Chatto.
Gabriela 22:07, 16 sie 2013

Rośliny od Beth w ogóle świetnie rosną, moje dwa bodziszki od niej na jekylowej wyglądają bardzo dobrze, mimo utopienia i potem nadmiernego upału, przetacznikowiec też jako tako. Będzie co dzielić.
viva 00:56, 17 sie 2013

Dzidko, czekałam na festiwal Twoich astrów i widzę, że już za chwileczkę już za momencik
monteverde 01:27, 17 sie 2013

Dzięki Dzidka za zdradzenie tajemnicy a wystarczyło zrobić pajęczynę ja mam ale plastykowe i się z nich zsuwały, ale głupia jestem a w warmińskim niektóre mam na trzepaku starym
jambosana 21:49, 17 sie 2013

Jak mnie, stałemu podglądaczowi ogrodowiska umknął tak cudowny ogród, z wysokimi drzewami, uroczymi zakątkami i tyloma barwami ?!. Będę stale podglądać! Jedno mnie tylko zastanawia - w tym roku po raz pierwszy dzięki długiej, ale stosunkowo łagodnej i śnieżnej zimie ujrzałam jak kwitną moje ogrodowe hortensje sadzone w 2009r. Czemu u Ciebie zawiodły ?
an_tre 22:43, 17 sie 2013

Dzidko patrzę na twoje powojniki i oczu oderwać nie mogę, myślę sobie kiedy u mnie tak pięknie zakwitną? może robię coś nie tak, ze mam tylko po kilka kwiatków?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Dzidka 23:02, 17 sie 2013

Z roślinami tak czasem bywa. Nie zawsze możemy się nimi pochwalić.
Te, które tak obficie kwitną, to kundelki. Powysiewały się w ogrodzie koleżanki i ja je przygarnęłam.
Byłyśmy bardzo ciekawe co z nich 'wyrośnie'.
A teksański po rocznym niebycie się odnowił. I teraz wiem, żeby zbyt pochopnie nie usuwać uwiędniętego powojnika.
Mam też takiego / Alba Luxurians' / , który po tych mroźnych zimach nie potrafi powrócić do poprzednich rozmiarów.
Najlepiej u mnie sprawdzają się powojniki o drobnych kwiatach.
Dzidka 23:07, 17 sie 2013

jambosana napisał(a)
. Będę stale podglądać! Jedno mnie tylko zastanawia - w tym roku po raz pierwszy dzięki długiej, ale stosunkowo łagodnej i śnieżnej zimie ujrzałam jak kwitną moje ogrodowe hortensje sadzone w 2009r. Czemu u Ciebie zawiodły ?

Bardzo proszę o podgląd. Ja też tak robię

Przyczyna tkwi w spóźnionym wiosennym przymrozku, który przymroził rozwijające się pąki.
Musiałam przycinać je tej wiosny po raz drugi.
Dzidka 20:29, 18 sie 2013

Vivo, Agnieszko, to ten 'nieporządny".