Ogrodnik_Gordon
10:08, 04 lip 2017

Wczoraj wieczorem nie miałam już siły na napisanie następnych "odcinków" tej pasjonującej
historii.
Tak jak radziła Sylwia podsypała perukowca wapnem do bielenia drzew
Czekamy teraz na efekty 
Trawnik przed domem jest dość mocno zdewastowany psimi siuśkami. Znajomy fachowiec od trawy poradził posypanie nawozu z dużą ilością N. Kupiłam więc nawóz Mocznik (zawiera o ile dobrze pamiętam 46% N), rozsypałam, polałam wodą (mimo że jest deszczowo)...no i zobaczymy czy to coś da.
Podlałam też kwiaty kwitnące nawozem do kwiatów kwitnących (no bo jakim innym
)
I część iglaków tez podlałam nawozem do iglaków
I jak o 22.30 weszłam do domu...to padłam (bo z pracy wróciłam około 19.00)
Dzisiaj jadę do zaprzyjaźnionego Centrum Ogrodniczego bo wymyśliłam że przy bocznym tarasie dosadzę 2 trzcinniki ostrokwiatowe...bo tam w przyszłym roku będę rozszerzać taką malutką rabatkę na taka dużą wzdłuż całego tarasu...to niech już sobie łącznie 3 te trzcinniki rosną, przynajmniej w przyszłym roku już będą większe..
Dzisiaj wieczorem postaram się dopisać "odcinki" o dalszym ciągu tworzenia ogrodu...to będzie o czerwcu 2015
BUZIAKI

Tak jak radziła Sylwia podsypała perukowca wapnem do bielenia drzew

Trawnik przed domem jest dość mocno zdewastowany psimi siuśkami. Znajomy fachowiec od trawy poradził posypanie nawozu z dużą ilością N. Kupiłam więc nawóz Mocznik (zawiera o ile dobrze pamiętam 46% N), rozsypałam, polałam wodą (mimo że jest deszczowo)...no i zobaczymy czy to coś da.
Podlałam też kwiaty kwitnące nawozem do kwiatów kwitnących (no bo jakim innym

I część iglaków tez podlałam nawozem do iglaków

I jak o 22.30 weszłam do domu...to padłam (bo z pracy wróciłam około 19.00)
Dzisiaj jadę do zaprzyjaźnionego Centrum Ogrodniczego bo wymyśliłam że przy bocznym tarasie dosadzę 2 trzcinniki ostrokwiatowe...bo tam w przyszłym roku będę rozszerzać taką malutką rabatkę na taka dużą wzdłuż całego tarasu...to niech już sobie łącznie 3 te trzcinniki rosną, przynajmniej w przyszłym roku już będą większe..
Dzisiaj wieczorem postaram się dopisać "odcinki" o dalszym ciągu tworzenia ogrodu...to będzie o czerwcu 2015
BUZIAKI