Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 15:47, 13 kwi 2021

Szafirki powoli wychodzą, liczyłam, że kiedyś będę miała tam łan szafirków, czy ktoś wie czy one za jakiś czas się zagęszczą? Czy będę musiała je dosadzać? Może kiedyś dorzucę tam jeszcze białe, albo inne cebulowe: hiacynty, żonkile. Te mam darowane od teściowej, nawet nie wiem co to za gatunek. Jak ktoś rozpozna będę wdzięczna za informację.

Muszę dosypać kory, bo słabo to wygląda
Anna_I 17:03, 13 kwi 2021

ajka napisał(a)

Aniu fajnie, że wpadłaś, zaglądaj częściej. Cieszę się, że Ci się podoba, tym bardziej że pomysł z szałwiami był mój własny Ja ze swojej strony szałwię bardzo polecam, zlatuje się do niej dużo motyli. Planów się narysowałam, a rzeczywistość później to weryfikuje, bywa. Mimo wszystko spoglądając na stare zdjęcia i tak jestem zadowolona z rezultatów swojej i mego męża pracy

Masz to jak w banku, że będę zaglądaćSzczególnie, że noce spędzam na Ogrodowisku i szukam swoich inspiracji, a może raczej oprawy do tego co już wymyśliłam
Super, że jesteś zadowolona z ogrodu i tylko pozazdrościć, że masz też pomoc w osobie męża
Agatorek 20:59, 13 kwi 2021

ajka napisał(a)
Kupowałam w zeszłym roku miodunkę, miała być biała, tadam ...

Muszę znaleźć jej nowe miejsce

Ale (mimo tego, że nie jest biała) też ma piękny kolor
ajka 22:18, 13 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Ale (mimo tego, że nie jest biała) też ma piękny kolor

Może i ładny, ale nie pasuje mi do koncepcji
kasia1 07:17, 14 kwi 2021

No właśnie śliczna ta miodunka! Dobrze, że zrobiłaś przybliżenie szafirków, bo ja ostatnio mam problemy ze wzrokiem
ajka 08:18, 14 kwi 2021

kasia1 napisał(a)
No właśnie śliczna ta miodunka! Dobrze, że zrobiłaś przybliżenie szafirków, bo ja ostatnio mam problemy ze wzrokiem

Rozbawiłaś mnie Wiem, do łanu szafirków jeszcze daleko. Z daleka zobaczyć trudno. Czytam, że one tworzą cebulki przybyszowe, więc chyba same się rozmnażają. Nie mam w ogóle doświadczenia z cebulowymi. Ale podosadzać na jesień pewnie nie zaszkodzi
Jeszcze kiedyś będzie przepięknie
Roocika 14:32, 14 kwi 2021

Miodunka ma ciekawy kolor.
Szafirki też mam pierwszy sezon, ale dopiero wychylają główki
kasia1 06:58, 15 kwi 2021

Ania, łany będą, na pewno Z tym wzrokiem to na serio, za tydzień okulista mnie czeka
ajka 13:06, 15 kwi 2021

Udało się nawieźć cały trawnik z tyłu, z przodu już mój mąż zapomniał, a dziś już leje. Kupiliśmy też piasek i zasypaliśmy piaskownicę, zostało jeszcze trochę, będzie pod przyszłe rabaty, bo mamy ciężką ziemię. Na razie leży na podjeździe i zawadza.
ajka 15:53, 19 kwi 2021

Moje dzisiejsze zakupy:
- dereń kousa Schmetterling (miał być Venus, ale były dwa razy mniejsze i dwa razy droższe )
- dereń pagodowy Variegata
- klon palmowy Orange Dream
- pieris japoński Mountain Fire