Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

ajka 23:14, 21 mar 2026

MartaCho z tym porządeczkiem to nie przesadzajmy. Wszędzie walające się trawy, tony liści i chwastów. Na zdjęciach tego aż tak nie widać. Trawnik też straszy.
Z pierwszego dnia wiosny oczywiście bardzo się cieszę.
Agatorek 00:05, 22 mar 2026

ajka napisał(a)

Aguś-Agatorek jedna to sosna Grune Walls, drugą kupiłam bez metki.

Oki, dzięki
Agatorek 00:07, 22 mar 2026

ajka napisał(a)
MartaCho Wszędzie walające się trawy, tony liści i chwastów. Na zdjęciach tego aż tak nie widać. Trawnik też straszy.
Z pierwszego dnia wiosny oczywiście bardzo się cieszę.

Jakbym czytała opis rabat u mnie

Dodałabym jeszcze miliony kretowisk … dziś nawet zaczęłam zbierać tą ziemię, ale popsuła mi się taczka (tzn nie popsuła, ale jedna opona przestała spełniać swoją funkcję), więc mam przymusową przerwę w tym zakresie .
Gosialuk 10:06, 22 mar 2026

Ogród to ciągłe zmiany, nawet jak się wydaje urządzony. Najważniejsze, że każda zmiana cieszy.
ajka 21:18, 22 mar 2026

Agatorek to chyba będziesz musiała pomyśleć o siatkach na krety. Już nie pamiętam kiedy u siebie kretowiska widziałam, chyba jak zaczynałam tworzyć ogród. Za to pełno mrówek. Po przycięciu traw okazało się, że bardzo polubiły rozplenice. Nie wiem czy wszystkie przeżyją. Muszę znów zabrać się za walkę z nimi.

Gosialuk to może i dobrze, że ogród wciąż się zmienia, przynajmniej nie jest nudno. Niestety wymaga to ciągłej, nigdy nie kończącej się pracy. Na szczęście ma mi kto pomóc. Moi chłopi przyzwyczaili się do ciągłych zmian miejscówek roślin w ogrodzie mimo, że staram się zawsze dobrze przemyśleć gdzie i co posadzić
Agatorek 10:04, 24 mar 2026

Aniu, tutaj nie będę się tym przejmować, zobaczę, czy w nowym miejscu też tak będzie . To (raczej) mój ostatni sezon tutaj.