Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

kami 19:53, 26 mar 2026

Wiśnia to chyba kojou no mai ?
Agatorek 21:41, 26 mar 2026

Aniu, u Ciebie wiosna bardziej zaawansowana niż u nas . Ślicznie wygląda ta wiśnia. I magnolia ❤️

U nas też chłodniej się zrobiło, dziś było 9 st. Ale i tak było odczuwalnie cieplej, niż wczoraj (a wczoraj było 16 st. Tylko wiał taki paskudny zimny wiatr).
Agatorek 21:43, 26 mar 2026

Polon napisał(a)

Jak wiosna czytam o cięciu róż, to się cieszę, że nie mam . Ciekawe, czy kiedyś się złamię

Te różyczki rozchodnika cudne

Też kiedyś mówiłam, że nie chcę żadnych róż ….
Trochę ich mam teraz (pewnie coś koło 100 sztuk

Ale w nowym miejscu będę ich miała zdecydowanie mniej (miejsca nasłonecznionego jest dużo mniej i bardzo dobrze )
ajka 13:40, 27 mar 2026

kami napisał(a)
Wiśnia to chyba kojou no mai ?

Tak, to jej drugi rok w moim ogrodzie.
ajka 13:45, 27 mar 2026

Polon Agatorek ja naprawdę uwielbiam róże. Uważam, że ogród bez nich byłby bardzo smutny. Długo kwitną, a ja specjalnie szukam odmian powtarzających kwitnienie, mają piękne kolory, no i ten zapach. Też kiedyś nie przepadałam za różami. To cięcie nawet lubię, tylko ta ilość mnie zaczyna przerastać. I te kolce! Zawsze jestem pokłuta potem cała na rękach i na nogach.
ajka 13:45, 27 mar 2026

anuska2507 napisał(a)
Aniu, ogród dosłownie rozkwita dużo masz już zrobione, ale potwierdzam, że dzisiejsze powiewy chłodu nie zachęcają do prac.

Nie aż tak dużo, wciąż sporo przede mną. A ile chwastów no i ten trawnik. Skąd wziąć ten czas? Trzebaby w ogóle nie pracować.
ajka 13:47, 27 mar 2026

Jabłonka z runianką. Za rok powinno być tam już zielono.

Forsycja świeci, klon zaczyna się czerwienić.
ajka 13:48, 27 mar 2026

Krokusowa rzeczka coraz ładniejsza. Może na jesień dosadze inne kolory? Np białe w drugim rzędzie, co myślicie?

Patrycja_KG_Lu 14:15, 27 mar 2026

Ja jestem fanem mieszania kolorów krokusowych. U siebie co prawda mieszam białe z fioletowymi i te w paski, ale jednak mieszam.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies