Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

ajka 16:25, 14 mar 2026

Brzoza za huśtawką

Ścieżka z krokusami

Powojniki
ajka 16:28, 14 mar 2026

Jaśminowiec i mikrobiota syberyjska przesadzone z doniczki pod tulipanowca

Wycięte hortensje przy ognisku

Tawuły posadzone przy linii trawnika zamiast przy liliowcach

ajka 16:28, 14 mar 2026

Nowe miejsce krzewuszki

Zapomniałam o jukachh, miałam wyciąć przekwitnięte rozety, mam nadzieję że jak zrobię to za tydzień to nie zrobię im krzywdy.
Judith 17:30, 14 mar 2026

Nieźle potyrane .
Widzę, że etap porządków masz już dawno za sobą i możesz się twórczo realizować . Fajowo!
ajka 18:46, 14 mar 2026

Judith większość porządków mam zrobione. Mam do ścięcia jeszcze rozplenice i hakonechloe- to zostawilam sobie na kolejny tydzień. No i przęd świętami pewnie będą róże do cięcia, a trochę ich jest u mnie.

Czekają mnie za to jeszcze przesadzanki. A za tydzień chce podjechać do szkółki po wiśnie kanzan i magnolię.
Judith 18:53, 14 mar 2026

Asia, o przesadzankach czy sadzankach to ja w ogóle jeszcze nie myślę . Nawet sprzątnięte rabaty są sprzątnięte wybiórczo i będę potem jeszcze do nich wracać z kolejnymi etapami…
Dlatego patrzę z zazdrością na Twoje poczynania .
ajka 19:50, 14 mar 2026

Rozumiem. Ja mam kilka ważnych przesadzanek, jak ta krzewuszka z brzozą i wolę zrobić je jak najwcześniej by rośliny jak najmniej ucierpiały. Cięcie i porządki mogą poczekać. Ale też przy tak dużych zmianach potrzebuje moich facetów, bo sama bym się zatyrała na amen. A u nich z czasem jest krucho, więc dziś trochę ich wykorzystałam.
mirkaka 06:31, 15 mar 2026

Świetny masz ogród, urozmaicony a jednocześnie uporządkowany, bez chaosu
Ja też przesadzanki ogrodówek wczoraj zrobiłam, sprzątanie prawie mam za sobą, został trawnik, i drobiazgi
vita 19:32, 17 mar 2026

Dobra robota, sporo przesadzania i cięcia, w dobrym czasie. Mnie najbardziej boli, jak przesadzam rośliny, które wypuszczają już listki, a zdarzało mi się wielokrotnie.
Dobry pomysł z brzozą za huśtawką O juki się nie martw, możesz je uporządkować nawet w kwietniu. Nie lubię walczyć z ich przekwitłymi pędami, z wycinaniem rozet. Sama dajesz radę?
Ogród prezentuje się pięknie
ajka 21:03, 17 mar 2026

vita napisał(a)
Dobra robota, sporo przesadzania i cięcia, w dobrym czasie. Mnie najbardziej boli, jak przesadzam rośliny, które wypuszczają już listki, a zdarzało mi się wielokrotnie.
Dobry pomysł z brzozą za huśtawką O juki się nie martw, możesz je uporządkować nawet w kwietniu. Nie lubię walczyć z ich przekwitłymi pędami, z wycinaniem rozet. Sama dajesz radę?
Ogród prezentuje się pięknie

Vita jeszcze nigdy nie wycinałam tych rozet. Na pewno nie dam rady zrobić tego sama. To dobrze, że nie muszę się spieszyć.

Cięcie na razie stanęło w miejscu bo od dwóch dni pada. Mam nadzieję, że wkrótce się wypogodzi. Jest zimno i nieprzyjemnie.