Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

Narsilia 20:39, 15 kwi 2026

O jej ta szafirowa rzeczka marzenie , pięknie kwitną ci drzewa , a domek dla owadów bym powiedziała luksusowy

Jakie plany na ogród tego roku jakieś nowe rabaty coś
ajka 21:46, 15 kwi 2026

Narsilia napisał(a)
O jej ta szafirowa rzeczka marzenie , pięknie kwitną ci drzewa , a domek dla owadów bym powiedziała luksusowy

Jakie plany na ogród tego roku jakieś nowe rabaty coś

Domek z postawiony w zeszłym roku, ale przez cały rok był pusty, nic tam się nie wprowadziło, dlatego zakupiłam murarki.

U mnie to głównie przesadzanki i dosadzanki. Jest co robić, choć może na pierwszy rzut oka tego nie widać. W tym roku chcę zaokrąglić rabatę przy plaży, więc dojdzie nowa choć mała rabatka i może dosadzę coś na plaży - to z takich większych zmian. A tak to głównie jakieś wypełniacze i zmiany miejsc tego co już rośnie
ajka 23:33, 15 kwi 2026

Przejrzałam jeszcze raz swoje zapiski i zachciewajki. Co myślicie by za cisa wojtka posadzić klon princeton gold? Macie, lubicie? Może jutro podzwonię, poszukam.
LIDKA 00:11, 16 kwi 2026

Ładne widoki w szerokich kadrach. Sporo drzew już kwitnie.
Monia81 07:16, 16 kwi 2026

ajka napisał(a)
Przejrzałam jeszcze raz swoje zapiski i zachciewajki. Co myślicie by za cisa wojtka posadzić klon princeton gold? Macie, lubicie? Może jutro podzwonię, poszukam.

Mam Princetona, mnie nieustannie zachwyca, jak będe robić drugi ogród to też będzie tam posadzony jak chcesz to wieczorem poszukam fotek z różnych pór roku to wrzucę
April 07:57, 16 kwi 2026

Zdjęcia z ogrodu botanicznego bardzo krzepiące. Szpaler magnolii robi wrażenie. Bardzo mi się też podoba bambusowe przepierzenie.
Posadziłam niedawno glediczje i jestem zadziwiona jak szybko rosną na moim piasku. Podobno odrosty korzeniowe powstają tylko w przypadku uszkodzenia korzeni. Jak nie będziesz pod nią grzebać to może nie wypuści odrostów.
LIDKA 08:17, 16 kwi 2026

Może te glediczje wcale nie są jak sumaki. Widzę je w moim mieście na rabatach i odrostów nie widać.

W Paryżu też są i też nie ma odrostów.
MartaCho 09:23, 16 kwi 2026

Na pewno będzie pięknie z tą gledziczją- ona tak pięknie rozświetla otoczenie!
Polon 12:14, 16 kwi 2026

Ach te Twoje szafirki , u mnie pokazało się może z 15 sztuk, więc ten …
Spróbuję je jeszcze jakoś wydobyć, może się rozbudują

Glediczja - sadz, będzie dobrze
ajka 13:03, 16 kwi 2026

Monia81 napisał(a)

Mam Princetona, mnie nieustannie zachwyca, jak będe robić drugi ogród to też będzie tam posadzony jak chcesz to wieczorem poszukam fotek z różnych pór roku to wrzucę

Monia86 oczywiście, że chcę. Zachęciłaś mnie. Chyba postawione. Niech tylko go znajdę.