Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

popcorn 14:10, 28 wrz 2011

Leno,
pięknie u Ciebie, a te czosnki jak rosną i kwitna! U mnie nie chca, chyba mam zbyt kwaśną ziemie... marnieja i po roku nie kwitna, a po 2 wcale ich nie ma:/ zmarnowałam juz kilkanascie tych wielkich fioletowych...
Skąd jestes? Nie pisałaś chyba lub nie doczytałam? W watku GabiK pisalas o wisniach umbraculifera po 20 zl u Ciebie - gdzie to? Moze pojadę, bo u mnie nawet drogo nie ma... dzieki za info

Basiu,
nornice ich nie lubia, przez zapach wlasnie, wiec czosnkow akurat Ci nie zjedzia

pozdrawiam!
KArolina
Lena 15:11, 28 wrz 2011

Karolinko widzę że Ty z okolic łodzi jesteś, a ja z Małopolski,więc po wiśnie za daleko
Czosnki potrzebują przepuszczalnej ziemi i słońca!!! Mogą rosnąć na jednym stanowisku wiele lat,w czasie suszy należy podlewać i tyle.Dziwne ,że u Ciebie nie rosną?
Ale nie rezygnuj,tylko posadż do ziemi ogrodowej i będzie ok.
BasiuCzosnki to dobra alternatywa na nornice

Martus mój ogród czynny non stop-zapraszam

popcorn 15:30, 28 wrz 2011

Leno mam w Oświęcimiu Rodziców, w Chrzanowie mieszka mój brat, w Krakowie wujek. Skąd jesteś - gdzie ta szkółka powiedz proszę? Moze sie ktos by wybrał po 3 wiśnie dla mnie i podrzucił przy odwiedzinach
Posadziłam ostatnio 5 wielkich cebul tych dużych kul czosnków do ziemi ogrodowej, zobaczymy co wyrośnie

pozdrawiam!
KArolina
Lena 16:30, 28 wrz 2011

Karolinka poszło na priv
popcorn 09:22, 29 wrz 2011

Bardzo Ci dziękuję, naślę tam wujka, widzimy sie w przyszły weekend, będę miała wisnie umbraculifera których u nas nie ma i to tanio!!!! Wisze Ci piwo albo na kawę zapraszam jak będziesz w okolicy Lodzi

pozdrawiam serdecznie, Magdo-leno!!
BEATA_S 09:24, 29 wrz 2011

Lenuś, a ja też mogłabym poprosić adres tej szkółki?
magnolia 09:53, 29 wrz 2011

witaj Leno
Pytałaś o mój wątek ogrodowy- nie mam go założonego. Nie mam odwagi tego zrobić, bo na razie w ogrodzie mam głównie zamieszanie. Część ogrodu ma nasadzenia, część to mateczniki, część to budowa ogrodu- klejenie murków, obrzeży, korytowanie pod podjazd. Wszystko robimy sami bo nie mamy innej możliwości. Projektowanie ogrodów to mój zawód, więc tym bardziej krępuje mnie stan dzisiejszy ogrodu.
Mam cichą nadzieję że w przyszłym sezonie uda nam się ogarnąć ogród, tak żeby widać było w nim cokolwiek ładnego. Wtedy założę wątek.
hanka_andrus 10:09, 29 wrz 2011

Magnolio, to właśnie jest temat do pokazywania.Nie wszyscy są fachowcami , i może mogliby przy okazji czegoś się nauczyć.....A mój ogród doskonały?Też prowizorka od 30 lat ,ale coś pod Waszym wpływem zmieniam...... mam nadzieję z korzyścią dla jego wyglądu......
popcorn 10:14, 29 wrz 2011

Magnolio Ty masz ten sam login na forum muratora, prawda? Ja tez
Juz mi tam pare razy podpowiadalas dzieki!

pozdrawiam serdecznie i tez mysle ze nie ma sie czego wstydzic (mojemu ogrodkowi tez daleko do doskonalosci), a potem fajnie obejrzec zdjecia "przed" i "po"
Karolina

PS Basiu, jesli Lena nie ma nic przeciwko adres moge Ci wyslac!
magnolia 10:36, 29 wrz 2011

Tak, na forum muratora tez wchodzę często. I nick mam ten sam. Kojarzę Cię stamtąd.
Dziewczyny, wiem że ogród nie musi być skończony żeby był pokazywany, ale jednak chciałabym żeby był choć trochę bardziej zaawansowany. Na pewno dojrzeję do tego momentu ( ogród, albo ja)