Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Ewa 08:08, 18 wrz 2011

Dzięki i wzajemnie
noemi 18:42, 18 wrz 2011

Dzięki, to był miły dzień Jeszcze chwile można posiedzieć na tarasie bo zaraz komary będą rządzić
hania 18:49, 18 wrz 2011

odwiedziłam Twój ogród ponownie,pięknie
monteverde 00:51, 19 wrz 2011

dzięki, miły spacerek
ell 09:19, 19 wrz 2011

Świetnie wygląda to drewno z glicynią.
anula_wn 13:16, 19 wrz 2011

znajdując chwilkę znów pospacerowałam po Twoim ogrodzie Lenko!
masz bardzo ładnie

cokolwiek to jest to liriope - chcę to miec! i czosnki (to już pisałam) więc chyba sadzenie cebul się nie zakonczyło u mnie..... buduleję już sobie posadziłam, ale nie wiem czy nie przemieszczę jej , bo sam krzak mi się nie podoba - dopiero te kwiaty i te motyle, które ponoc przyciągają...ach!
Lena 09:10, 20 wrz 2011

AnulaBudleja naprawdę przyciąga motyle-hurtowo Krzew ten powinien być raczej wyeksponowany, bo kwiaty ma od samego dołu ,na całości.Aby ładnie wyglądał należy wycinać przekwitłe kwiatostany.A ma ich mnóstwo

Ell żeby jeszcze ta moja glicynia kwitła....Fioletowa kwitła , ta prowadzona jako drzewko,a pnie się biała która mam nadzieję zakwitnie wiosną bo rośnie już siódmy rok ....kupiona jako siewka i dlatego czekam już tyle lat.Mimo tego bardzo ją lubię za wygląd i liście

U nas dzisiaj w nocy coś popadało,ale to i tak niewiele-nadal trzeba podlewać.
Ogrodowo nie się nie dzieje poza planami w głowie,ale to dopiero na wiosnę.
Chodzi za mną ...przesadzenie dość sporych tuji szmaragd,czy ktoś z Was to robił?Szmaragdy mają 7-8 lat?
magnolia 09:59, 20 wrz 2011

Witaj Leno
Bardzo jest pięknie w Twoim ogrodzie. Chyba będzie jednym z moich ulubionych w Ogrodowisku.
Czy możesz pokazać kilka ujęć szerszego widoku?- masz śliczne rośliny, ale mi w wirtualnych spacerach brakuje dalszych ujęć, żeby można było ogarnąć jakiś fragment ogrodu, poczuć klimat, słońce i cień... Sama próbuje robić takie zdjęcia i zawsze mi wchodzi w kadr kawałek bałaganu po budowie, nie skończona ławka ogrodowa, wąż do podlewania itp - tak mnie to denerwuje że wywalam te zdjęcia. Ale Twój ogród jest piękny i dojrzały, pokazuj go nawet z suszącą się bielizną i psia kością na trawniku.
Aha - kupiłam jesienią taka trawę ozdobną jak Ty masz w glinianej donicy- to jakaś ostnica. Zimowała już u Ciebie? Sprzedawca zapewniał że zimuje, ale jak pytałam w sklepie internetowym z trawami, odpisali że do minus pięciu. W Twojej ostnicy moja nadzieja.

anula_wn 10:18, 20 wrz 2011

Lena napisał(a)
AnulaBudleja naprawdę przyciąga motyle-hurtowo Krzew ten powinien być raczej wyeksponowany, bo kwiaty ma od samego dołu ,na całości.Aby ładnie wyglądał należy wycinać przekwitłe kwiatostany.A ma ich mnóstwo

Lenka, ja dopiero posadziłam, raczej jest marniutki jeszcze.... podcina się go na wiosnę aby się rozrastał? bo duuuużo kwiatów i motyli mi się marzy
Martek 11:10, 20 wrz 2011

Nigdzie nie ma tego czosnku Jednak pani sprzedawczyni powiedziałam mi ,że u niej jest sierpniowy ale czerwony ...W jej ogrodzie ))