Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 07:14, 30 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Mam młode Edwardy Gursztyny. Zimę przeżyły. Bardzo ciężko je było dostać. A może coś kwitnącego? Amanogawa jest śliczna, wąska i pachnie. Łatwiejsza też do kupienia.

Fajne te drzewka tylko u mnie nie do zdobycia....Amanogawa śliczna, tylko nie wiem czy chcę wiśnię, bo Kiku mi choruje na moniliozę

Dzięki
Dziś zrobię rozeznanie w szkółce
inka74 08:56, 30 kwi 2018

Ja wychodzę z założenia, że drzewa trzeba wybierać i sadzić po głębokim przemyśleniu tematu a nie na hura. Ja do swoich ponad pół roku się zbierałam.
eVka 11:01, 30 kwi 2018

U nas też sucho jak nie wiem co, wczoraj 3 godziny latałam z wężem po ogrodzie, cięzka pracaaa. Pozdrawiam
Wiolka5_7 11:29, 30 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Ja wychodzę z założenia, że drzewa trzeba wybierać i sadzić po głębokim przemyśleniu tematu a nie na hura. Ja do swoich ponad pół roku się zbierałam.

To prawda, dlatego mi się nie śpieszy....muszę być przekonana na 100 %
Wiolka5_7 11:32, 30 kwi 2018

effka napisał(a)
U nas też sucho jak nie wiem co, wczoraj 3 godziny latałam z wężem po ogrodzie, cięzka pracaaa. Pozdrawiam

Ja się cieszyłam, ze trochę wczoraj popadało, ale dziś grzebnęłam w ziemii i tylko po wierzchu ziemia nasiąkła, wszystko to kropla w morzu....

Ja nawet lubię wężem podlewać
Odpozdrawiam
ren133 13:16, 30 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Ja posadziłam co 50 cm , ale można wiekszy rozstaw dać

A ja posadziłam seslerię jesienną co 35cm ... wychodzi na to, że za gęsto ... Wiolu a mogłabyś pokazać jak ona u Ciebie wygląda kiedy kwitnie?
Catalinasdiary 14:14, 30 kwi 2018

O borze tucholski! Jaki Ty masz piękny ogórd! Witam się u Ciebie. I rozsiadam. I będę zaglądać i się inspirować. Też mam ogród w spadku, ale prostowanie wyborów ogrodowych moich rodziców i dopasowywanie ich do moich oczekiwań zajmuje mi wieeeele czasu i przemyśleń. Mam bardzo dużo roślin od czapy posadzonych pojedynczo i na środku. Próbowałam jakoś to zmieniać i wiele z tych roślin nie przeżyło przenosin. Może to i lepiej
Wiolka5_7 14:20, 30 kwi 2018

ren133 napisał(a)

A ja posadziłam seslerię jesienną co 35cm ... wychodzi na to, że za gęsto ... Wiolu a mogłabyś pokazać jak ona u Ciebie wygląda kiedy kwitnie?

Raczej za gęsto

Sesleria 2-letnia, sierpień

frezja 14:26, 30 kwi 2018

Tak zachwalacie tą jesienną, że muszę kupić u mnie sprawdza się dobrze Sadleriana.
Wiolka5_7 14:28, 30 kwi 2018

Catalinasdiary napisał(a)
O borze tucholski! Jaki Ty masz piękny ogórd! Witam się u Ciebie. I rozsiadam. I będę zaglądać i się inspirować. Też mam ogród w spadku, ale prostowanie wyborów ogrodowych moich rodziców i dopasowywanie ich do moich oczekiwań zajmuje mi wieeeele czasu i przemyśleń. Mam bardzo dużo roślin od czapy posadzonych pojedynczo i na środku. Próbowałam jakoś to zmieniać i wiele z tych roślin nie przeżyło przenosin. Może to i lepiej

Dzięki!

Ja mam w spadku, ale robiłam wszystko od zera, jedynie wycięłam starą jabłon ,dlatego łatwiej mi było ogród zakładać,niż jeśli są już jakieś nasadzenia

Ja na forum nauczyłam się sadzić kilka sztuk jednej rośliny, wtedy jest efekt
Pod wpływem Ogrodowiska na pewno stworzysz piękny ogród

Pozdrawiam