Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 14:43, 28 maj 2021

Nowy trawniczek... mmmm

Wiolka5_7 14:48, 28 maj 2021

Ogrodniczka na nowym dywaniku ...

Uwielbiam graby w maju za tą limonkową zieleń

Cdn.
Kasia_CS 15:05, 28 maj 2021

Wiaan napisał(a)
Wiola co może być przyczyną jak niektóre pędzelki cisów są takie zółtawo-beżowe. Czy przenawożone, zbyt mokro, tak mi się dzieje z tymi co kupiłam i czekają jeszcze w doniczkach.

Wstrzeliłam się akurat w nowe fotki, pięknie ścianka wygląda bardzo ładnie i elegancko

Ale na jednym cisie masz różne kolory! Niektóre odmiany po prostu charakteryzują się przyrostami w takim rdzawym kolorze i to nic złego. No chyba, że wyglądają na chore, to inna sprawa. Pamiętam, że u moich mnie te brązowawe przyrosty dziwiły, ale okazało się, że to sama natura

Wiolu, straconych roślin zawsze szkoda, ale... Masz taki piękny busz, że nawet nie widać ubytków na rabatach
Wiolka5_7 15:14, 28 maj 2021

Wiaan napisał(a)
Wiola co może być przyczyną jak niektóre pędzelki cisów są takie zółtawo-beżowe. Czy przenawożone, zbyt mokro, tak mi się dzieje z tymi co kupiłam i czekają jeszcze w doniczkach.

Wstrzeliłam się akurat w nowe fotki, pięknie ścianka wygląda bardzo ładnie i elegancko

Jeśli kupiłaś cisy Baccata to one w początkowej fazie mają rude przyrosty ,które potem zielenieją...

Dziękować
Ścianka mi sie mega podoba i druga rzecz,że zrobilismy ją sami to jest podwójna satysfakcja
sylwia_slomc... 15:14, 28 maj 2021

A moja ogrodniczka znowu nie je drugi dzień, wieczorem mamy weta.
Wiolka5_7 15:18, 28 maj 2021

Martka napisał(a)
Wiolu, na te zdjęcia czekałam U Ciebie też seria kłopotów roślinnych, pisałaś o chorobach cisów, ta wiśnia i teraz sosna, zaczynam myśleć, co może jest brutalne, że jakaś część roślin musi czasem pójść "na pożarcie"? Właśnie trafiło na moje klony... łączę się w bólu. A zdjęcia piękne, te trzy białe czosnki na tle imperaty... cudne.

Pstryknęłam kilka fotek
Dzięki Martuś za pochwały
Majowy ogród uwielbiam ,już zaczyna się robić busszzz...

Szkoda mi najbardziej mojej wiśni,bo rosła tyle lat od małego patyczka,a teraz zanim kolejne drzewo urośnie,eh no ,ale co zrobić....

Czytałam o Twoich klonikach,trzymam za nie kciuki
Wiolka5_7 15:22, 28 maj 2021

Kasia_CS napisał(a)

Ale na jednym cisie masz różne kolory! Niektóre odmiany po prostu charakteryzują się przyrostami w takim rdzawym kolorze i to nic złego. No chyba, że wyglądają na chore, to inna sprawa. Pamiętam, że u moich mnie te brązowawe przyrosty dziwiły, ale okazało się, że to sama natura

Wiolu, straconych roślin zawsze szkoda, ale... Masz taki piękny busz, że nawet nie widać ubytków na rabatach

To pewnie chodzi o rude przyrosty na cisach baccata właśnie

Szkoda mi roslin,ale co zrobić... no nic jest miejsce na nowe i zamiast wisni zaplanowałam magnolię Genie więc nie ma tego zlego

Tak Kasiu buszzz już się robi,uwielbiam go
Dzięki
Wiolka5_7 15:24, 28 maj 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
A moja ogrodniczka znowu nie je drugi dzień, wieczorem mamy weta.

Sprawdź Sylwia czy nie ma czasem kleszcza.,bo nasza Sara tak kiedyś nie chciała jeść wlasnie przez kleszcza a gdy go wyjęliśmy to jak ręką odjął...
Wiaan 15:27, 28 maj 2021

Tak to chodzi o baccata, kupiłam dwie szt i jeden ma zielone, a drugi rude przyrosty, dziękuję, uspokoiłyście mnie
eVka 15:34, 28 maj 2021

Wiolu, napodziwiałam się u Ciebie Pięknie!!!
Szkoda sosenki i wiśni, u mnie też straty, lawendy poschnięte, rodki kwitną tylko w połowie, stare stipy wygniły. No cóż, życie.