Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 09:06, 01 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Boszszsz, jak Ci to wszystko rośnie! Jednak dobre przygotowanie gleby przynosi efekty !
Tetrisy czosnkowe udane, dobry patent te czosnki w doniczkach .
Aaaaa, i fajna ścianka na tarasie!

Oj tak Kasiu warto było się pomeczyć
Z tetrisów jestem bardzo zadowolona patent na doniczki od Toszki
Ścianka podoba mi się również
Dzięki za pochwały
Martka 09:24, 01 cze 2021

Wiolu, czosnki zawładnęły całą przestrzenią bez sentymentów dla pozostałych roślinek, teraz ich i tylko ich czas pięknie, przenosiny bardzo udane, a czy możesz coś napisać o doniczkach? Już spotkałam się z tym, że Toszka gdzieś o tym pisała, jakie muszą to być donice?
Wiolka5_7 12:06, 01 cze 2021

Martka napisał(a)
Wiolu, czosnki zawładnęły całą przestrzenią bez sentymentów dla pozostałych roślinek, teraz ich i tylko ich czas pięknie, przenosiny bardzo udane, a czy możesz coś napisać o doniczkach? Już spotkałam się z tym, że Toszka gdzieś o tym pisała, jakie muszą to być donice?

Tak teraz czosnków czas... tetris udany ... cieszę się ,że Ci się podoba również

Ja posadziłam w 2l doniczki po roślinach... sadziłam w kompost.
Mirka 13:18, 01 cze 2021

Wiolka5_7 napisał(a)

Proszę zwykła Macra zdecydowanie da radę nawet na patelni

Dzięki . W wielu ogrodach na O są hakonki i wszędzie inaczej rosną. Napisze za jakiś czas jak u mnie rosną. Mam je od dwóch tygodni. Miłego słonecznego czerwcowego weekendu
sarenka 13:24, 01 cze 2021

Wiola, przypomnij mi,kiedy przycina się derenie? Czy masz u siebie inne poza ivory halo?
Martka 13:52, 01 cze 2021

Dziękuję, też tak zrobię jesienią z czosnkami, a donic mam dużo, coraz więcej

Hakonechloa rośnie w każdym miejscu inaczej, wczoraj widziałam ją w ogrodzie w cieniu i nie miała specjalnie ochoty tworzyć gęstych kępek, tylko raczej dość luźno wystające z ziemi źdźbła "indywidualne". Przypuszczam, że to właśnie od braku słońca. Albo kwestia podłoża? Byłam w każdym razie mocno zdziwiona, Wiola, Twoje hakonechloa przepuszyste
Wiolka5_7 20:49, 01 cze 2021

Mirka napisał(a)

Dzięki . W wielu ogrodach na O są hakonki i wszędzie inaczej rosną. Napisze za jakiś czas jak u mnie rosną. Mam je od dwóch tygodni. Miłego słonecznego czerwcowego weekendu

Życzę Ci żeby hakonki bujnie rosły

DZziękuję i wzajemnie Mirko
Wiolka5_7 20:50, 01 cze 2021

sarenka napisał(a)
Wiola, przypomnij mi,kiedy przycina się derenie? Czy masz u siebie inne poza ivory halo?

Ja przycinałam w marcu i może ciachnę w lipcu jak będą za wielkie.... mam tylko IH
Wiolka5_7 20:54, 01 cze 2021

Martka napisał(a)
Dziękuję, też tak zrobię jesienią z czosnkami, a donic mam dużo, coraz więcej

Hakonechloa rośnie w każdym miejscu inaczej, wczoraj widziałam ją w ogrodzie w cieniu i nie miała specjalnie ochoty tworzyć gęstych kępek, tylko raczej dość luźno wystające z ziemi źdźbła "indywidualne". Przypuszczam, że to właśnie od braku słońca. Albo kwestia podłoża? Byłam w każdym razie mocno zdziwiona, Wiola, Twoje hakonechloa przepuszyste

Polecam ten patent

U mnie hakonki rosną na słońcu i widać im to pasuje... All gold mam w półcieniu tylko i też jej odpowiada miejscówka.... nie wiedziałam,że w cieniu nie za bardzo chcą rosnąć...
galgAsia 10:00, 02 cze 2021

Dołączam do chóru zachwytów nad ścianką Normalnie bossska