Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 08:04, 09 lip 2021

Nowa12 napisał(a)

Ja też posadziłam niedawno Heidebrauty. Ciekawe czy mnie pozytywnie zaskoczą. Wszyscy je chwalą wiec mam nadzieję że będą ladne. Moje pierwsze molinie.
Ciekawe, która odmiana z wysokich jest jeszcze ładna.

Mi się podobają ,bo są takie strzeliste... mam jeszcze Fontane,ale ta ma inny pokrój... fajna jest Transparent, Karl foerster...
Wiaan 08:37, 09 lip 2021

Wiolu, czy swoje hakonki w donicach na zimę będziesz gdzieś przenosić? Posadziłam tymczasowo w skrzynce, aby nie czekały w tych mikro doniczkach, ale docelowo planuję je dopiero wysadzić wiosną do ogrodu, ale pytam na zapas

Tak swoją drogą to stały właśnie w tych mikro doniczkach od północnej strony i nieźle urosły
Wiolka5_7 13:02, 09 lip 2021

BASIA8 napisał(a)

Niezły gigant

No niezły a z kwiatostanem będą miały 2,5 m
Wiolka5_7 13:05, 09 lip 2021

Kim napisał(a)
Wiolu
Podziwiam nieustannie Twój ogród masz naprawdę przecudnie ,wszystko dopieszczone na maksa

Mam pytanko do Ciebie Napisz mi proszę czy Twoje świdośliwy to jakaś konkretna odmiana ? pytam bo dzisiaj kupiłam takową ale było napisane tylko Świdośliwa Larmancka i nic więcej

Dzięki Bozenko za pochwały mi też ogród się bardzo podoba rabaty i trawniki zrobione ,teraz została pielęgnacja i relaks w ogrodzie

Moje świdośliwy też miały kartkę Świdośliwa Larmacka
Wiolka5_7 13:08, 09 lip 2021

Wiaan napisał(a)
Wiolu, czy swoje hakonki w donicach na zimę będziesz gdzieś przenosić? Posadziłam tymczasowo w skrzynce, aby nie czekały w tych mikro doniczkach, ale docelowo planuję je dopiero wysadzić wiosną do ogrodu, ale pytam na zapas

Tak swoją drogą to stały właśnie w tych mikro doniczkach od północnej strony i nieźle urosły

Moze do nieogrzewanego garazu wstawię donice nie wiem.... bo są ciężkie i może zostaną na tarasie... chociaz boje się żeby nie zmarzly...

Do tej pory przechowywałam doniczki w nieogrzewanym garazu i było ok.
Fajnie,że hakonki Ci nieźle urosły
Wiolka5_7 13:18, 09 lip 2021

Wczoraj przyszły mi bodziszki Rozanne...miałam już nic nie kupować,ha ha
No ale Rozanne nie mogłam sobie odmówić uwielbiam te bodziszki będę miała je w 3 miejscach...

sadzonki ładne,chociaz wybujone.... w przyszłym sezonie pokażą na co je stać

Trzy sadzonki dosadziłam do hakonechloa macra...
Uwielbiam ten duet

A dwie poszły do donic na tarasie... z których wysadziłam bodziszki Bloom time....

A Bloom time poszły na rabatę z sesleriami, berberysami,rdestami i Śś,będą fajnie ze sobą kontrastować te bodziszki to też długo kwitnące...

Joann 13:35, 09 lip 2021

Wiolu, powiedz mi, bom bardzo ciekawa, jak Ci się plewi na tych rabatach ze żwirem? Roślinki tam pięknie rosną, choć wydawałoby się, że kora lepsza. Oświeć mnie, bo też planuję jedną rabatę żwirową, ale odrobinkę się waham.
A bodziszki googlam. U Ciebie to zawsze sprawdzone egzemplarze Dopieszczone wszystko, dopasowane, tylko zachwycać się pozostaje więc zachwycam się
Margerytka40 13:41, 09 lip 2021

Wiolu przytnij te bodziszki. Zagęszczą się szybciej i na pewno jeszcze zakwitną
Wiolka5_7 14:24, 09 lip 2021

Joann napisał(a)
Wiolu, powiedz mi, bom bardzo ciekawa, jak Ci się plewi na tych rabatach ze żwirem? Roślinki tam pięknie rosną, choć wydawałoby się, że kora lepsza. Oświeć mnie, bo też planuję jedną rabatę żwirową, ale odrobinkę się waham.
A bodziszki googlam. U Ciebie to zawsze sprawdzone egzemplarze Dopieszczone wszystko, dopasowane, tylko zachwycać się pozostaje więc zachwycam się

Wszystko rośnie bez problemu na tych rabatach z kamieniem,więc nie masz się czego obawiać kamien mam wysypany bezpośrednio na glebę ,bez zadnych szmat ...od czasu do czasu jakiś chwaścik się trafi...

Bodziszki to są super roślinki, jestem nimi zachwycona od zeszłego roku
Wiolka5_7 14:25, 09 lip 2021

Margerytka40 napisał(a)
Wiolu przytnij te bodziszki. Zagęszczą się szybciej i na pewno jeszcze zakwitną

Jeśli tak mówisz Asiu ,to je dzisiaj przytnę dzięki za radę