Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Joann 14:49, 23 lip 2021

Wiolu, stwierdzam, że Milunia ma konkurencję
Pięknie wszystko rośnie, pod dyktando Perfekcjonizm bije po oczach
Wiolu, a rośnie u Ciebie hakone zielona? Możesz dać zbliżenie na liście? Bo ja swoje obserwuję z pewnym podejrzeniem
Wiolka5_7 15:09, 23 lip 2021

Dragonka napisał(a)
a coś Ty, niech rośnie ja pozwalam nie-chwastom na rozrastanie się, a niech sobie szaleją, lubię niekontrolowany spontan roślin, które mi sie podobają

To niech rosnie
Wiolka5_7 15:11, 23 lip 2021

Nowa12 napisał(a)
Ja dzisiaj planuję pryskać z tym że ja Lepinoxem zawsze. I to bardziej profilatycznie bo na moich jeszcze ćmy nie miałam. Ale jak grasuje w okolicy a wiem, że właśnie teraz grasuje to pryskam profilaktycznie.
Ale też szczerze mówiąc jakby mi miała co rok obżerać bukszpany to nie wiem co bym zrobiła. Na razie pryskam 2 razy w roku. Zaczęłam w zeszłym roku.

Jak mi się skończy ten srodek co mam to kupię Lepinox... ale tak obzartych buksów jeszcze nie miałam... do tego słońce mi je przypaliło po cięciu ,więc nie wyglądają ładnie,eh...

Obok mnie gosc ma szkółkę i widziałam na kupie wywalone zdrowe buksy... pewnie też ma dość pryskania ...
BASIA8 15:19, 23 lip 2021

Obok mnie gosc ma szkółkę i widziałam na kupie wywalone zdrowe buksy... pewnie też ma dość pryskania ...

Ja w ogrodniczym u Nas w Ostrowcu widziałam jak koleś rozdawał za darmo stożki, kulki bukszpanów takie dobrze zjedzone - ludzie brali - Ja nie bo nie chce mieć problemu. Choć pewnie problem będzie nieunikniony, bo koło sklepu u siebie na wiosce widziałam buksy nieźle zjedzone - mieszkam od sklepu może 500 metrów. Trochę lipa, ale nic nie poradzimy.
Buziaki weekendowe zostawiam.
Wiolka5_7 15:20, 23 lip 2021

Joann napisał(a)
Wiolu, stwierdzam, że Milunia ma konkurencję
Pięknie wszystko rośnie, pod dyktando Perfekcjonizm bije po oczach
Wiolu, a rośnie u Ciebie hakone zielona? Możesz dać zbliżenie na liście? Bo ja swoje obserwuję z pewnym podejrzeniem

U Miluni większy rygor,bo u mnie nie wszystkie roślinki rosną od linijki,pozwalam im na to no i nie wszystkie rabaty mam od linijki..
Dzięki za pochwały

Perfekcyjnie nie jest ,bo np.mam teraz zezarte przez gąsiennice ćmy bukszpanowej i przypalone słońcem bukszpany,którym daleko do perfekcji... chetnie bym je wywaliła i zastąpiła trawami.... pewnie z czasem tak będzie... eh...

Hakone macra od góry źbła ma jasnozielone

A od spodu jakby srebrne...
BKosimkArt 15:43, 23 lip 2021

Wiolu cudownie jest u Ciebie n rabatach, uwielbiam mnogość traw i te jeżówki... aaach
Wiolka5_7 16:09, 23 lip 2021

BASIA8 napisał(a)

Ja w ogrodniczym u Nas w Ostrowcu widziałam jak koleś rozdawał za darmo stożki, kulki bukszpanów takie dobrze zjedzone - ludzie brali - Ja nie bo nie chce mieć problemu. Choć pewnie problem będzie nieunikniony, bo koło sklepu u siebie na wiosce widziałam buksy nieźle zjedzone - mieszkam od sklepu może 500 metrów. Trochę lipa, ale nic nie poradzimy.
Buziaki weekendowe zostawiam.

Też bym nie brała nawet za darmo...
Buziaki Basiu
Wiolka5_7 16:15, 23 lip 2021

BKosimkArt napisał(a)
Wiolu cudownie jest u Ciebie n rabatach, uwielbiam mnogość traw i te jeżówki... aaach

Basiu dzięki za pochwały,też mi się podoba ten busz trawkowo-jeżówkowy... jeszcze hortki za chwilę dołączą....
Magleska 17:28, 23 lip 2021

Wiolka5_7 napisał(a)

Koniec.

Wiola musiałam zacytować cud ,miód i orzeszki

prześlicznie masz

a co do ćmy -ja po alarmie Miluni sprawdziłam swoje i na szczęście ćmy nie widać ,ale lepinoxem zlałam na zapas ....ciekawe ile jeszcze będę mieć cierpliwości do cackania się z nimi

Buziaki
April 18:38, 23 lip 2021

Już nie będę cytować po raz kolejny ale cudnie masz rozplanowane te nasadzenia. Hakonki uwielbiam i ciągle u siebie dosadzam. Na szczęście czują się u mnie nieźle. Ale takich pięknych kompozycji jakoś zrobić nie umiem, nie daję rady ich tak wyeksponować. Do tego chyba potrzebny jakiś zmysł artystyczny, którego mi brak, a który najwyraźniej jest w twoim posiadaniu. Zazdraszczam