Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 21:10, 14 maj 2018

sarenka napisał(a)
Duża nasza pewnie połowę tego ma.
Zerkne zaraz online donice. Chciałabym postawić, ale mam dosyć wąskie schody wejściowe i w ogóle częściowo wygląda jak na budowie bo od nowa były schody robione i część betonowego podjazdu

No i dużo koszenia jest..

Moje donice mają wymiar 28cm x 28cm, ale widziałam na stronie, ze są jeszcze mniejsze 22 x 22
Wiolka5_7 16:48, 15 maj 2018

Kwitnie mój ostatni rodek Rasputin

Jeżówki oszalały, Glowing dream i Southern Belle ..

Catalinasdiary 17:25, 15 maj 2018

Wow, Wiola to Ty spory masz ten ogórd
Wiolka5_7 18:02, 15 maj 2018

Catalinasdiary napisał(a)
Wow, Wiola to Ty spory masz ten ogórd

No z trawą do koszenia to dużo
lindsay80 21:55, 15 maj 2018

No szok, faktycznie rozpedzily się te jeżówki!
nicol21 07:38, 16 maj 2018

Witam Wiola,
masz bardzo fajny ogródek, super przemiana i fajnie też móc obejrzeć dokumentację zmian na paru stronach. spodobało mi się u Ciebie, będę czasem zaglądać żeby oczy nacieszyć

wiem, że kiedyś będzie taras, ale się zastanawiałam czy planujesz jakieś nasadzenia bliżej domu/przyszłego tarasu? Rozumiem, że wymiary, że byłoby nieporęcznie pracować z roślinami obok, ale jak pokazałaś zdjęcie z dalekiej perspektywy to mimo że rabatki masz zupełnie spore to wyglądają trochę wciśnięte w kąt. I aż się prosi o jakieś drzewo czy coś bliżej przyszłego tarasu. Tak tylko z ciekawości pytam. A może to tylko taka percepcja na zdjęciach a w realu wygląda to lepiej?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
DorKa 08:24, 16 maj 2018

już takie wielkie jeżówki ??? Zawsze myślałam ,że one późnym latem startują...ja w końcu znalazłam swoje i mają 3 listki

chyba dokupię duże sadzonki bo się mogę nie doczekać
Makusia 10:55, 16 maj 2018

Pięknie wystożkowany...iglak Co to za drzewko? (u mnie nazywane zbiorczo "choinką")
Wiolka5_7 13:02, 16 maj 2018

nicol21 napisał(a)
Witam Wiola,
masz bardzo fajny ogródek, super przemiana i fajnie też móc obejrzeć dokumentację zmian na paru stronach. spodobało mi się u Ciebie, będę czasem zaglądać żeby oczy nacieszyć

wiem, że kiedyś będzie taras, ale się zastanawiałam czy planujesz jakieś nasadzenia bliżej domu/przyszłego tarasu? Rozumiem, że wymiary, że byłoby nieporęcznie pracować z roślinami obok, ale jak pokazałaś zdjęcie z dalekiej perspektywy to mimo że rabatki masz zupełnie spore to wyglądają trochę wciśnięte w kąt. I aż się prosi o jakieś drzewo czy coś bliżej przyszłego tarasu. Tak tylko z ciekawości pytam. A może to tylko taka percepcja na zdjęciach a w realu wygląda to lepiej?

Witaj
Miło mi ,ze do mnie zajrzałaś i za pochwały dziękuję

Wiesz co ,zdjęcia przekłamują perspektywę...od przyszłego tarasu do rabat pod tujami jest niewielka odległość....jeszcze nie myślałam o nasadzeniach przy przyszłym tarasie, ale myśle, ze blisko byłoby domu....no chyba, ze jakieś nieduże....pomyślę o twojej sugestii jak już stanie ten taras ....dzięki

Pozdrawiam i zaoraszam
Wiolka5_7 13:05, 16 maj 2018

DorKa napisał(a)
już takie wielkie jeżówki ??? Zawsze myślałam ,że one późnym latem startują...ja w końcu znalazłam swoje i mają 3 listki

chyba dokupię duże sadzonki bo się mogę nie doczekać

No oszalały...
W zeszłym roku kwitły końcem czerwca, początkiem lipca

Moje przesadzane marniejsze, ale te starsze nieruszane tak popędziły
Kupuj jeżówy są śliczne i wdzięczne