Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 17:26, 12 sie 2021

achimee napisał(a)
Ok Dzięki. Memory znam, bo mam. Teraz zastanawiam się między Rosi a Balleriną i szukam realnych zdjęć z ogrodów. Niestety fotki te rzeczywiste często mijają się z tymi że szkółek, albo często sprzedawcy mają zbyt mało zdjęć.

Moim zdaniem one kwitną podobnie tylko przebarwiają inaczej..Memory na żółto a Rosi na czerwono...
MiluniaB 18:03, 12 sie 2021

Czyli decyzja zapadła - koniec z bukszpanami. Nawet dobrze skoro ciągle walczysz z ćmą. Póki co z moich nie rezygnuje i niech tak zostanie
Wiolka5_7 19:12, 12 sie 2021

MiluniaB napisał(a)
Czyli decyzja zapadła - koniec z bukszpanami. Nawet dobrze skoro ciągle walczysz z ćmą. Póki co z moich nie rezygnuje i niech tak zostanie

Tak ,jesienią będą zmiany a miało już nie być ,ha ha

Trzymam kciuki za Twoje... mam ok. 40 cisów na poduchy,więc i tak jest co ciąć
mrokasia 19:32, 12 sie 2021

Moje buksy też w tym roku zaatakowane przez ćmę. Pryskałam chyba z miesiąc temu a przedwczoraj znów na jednym znalazłam gąsiennice .
Ja na razie nie będę wywalać buksów, za dużo ich mam... Z torbami bym poszła wymieniając je na cisy tym batdziej, że niektóre spore są.
Margerytka40 19:59, 12 sie 2021

Szkoda Wiolu tych Twoich bukszpanów ale rozumiem. Oby tylko jakaś zaraża na cisy nie wlazła tfu, tfu.
Molinie bardzo ładne, moje też ładnie rosną. Będzie je fajnie widać jak nabiorą jesiennych kolorków
Wiolka5_7 08:14, 13 sie 2021

mrokasia napisał(a)
Moje buksy też w tym roku zaatakowane przez ćmę. Pryskałam chyba z miesiąc temu a przedwczoraj znów na jednym znalazłam gąsiennice .
Ja na razie nie będę wywalać buksów, za dużo ich mam... Z torbami bym poszła wymieniając je na cisy tym batdziej, że niektóre spore są.

Masakra z tą ćmą
Życzę Ci Kasiu wygranej z ćmą... ja wywalam buksy,wystarczy mi cisów ,ktore mam
Wiolka5_7 08:17, 13 sie 2021

Margerytka40 napisał(a)
Szkoda Wiolu tych Twoich bukszpanów ale rozumiem. Oby tylko jakaś zaraża na cisy nie wlazła tfu, tfu.
Molinie bardzo ładne, moje też ładnie rosną. Będzie je fajnie widać jak nabiorą jesiennych kolorków

No szkoda,ale co poradzić...

Oby cisy rosły zdrowo

Molinie pieknie się rozrosły z mikro sadzonek,bardzo mnie zaskoczyły

Oj tak jesienią będą fajnie świecić z daleka
Dominika11 14:23, 13 sie 2021

moje buksy też zaćmione - zobaczymy jaki będzie efekt oprysków, ale tez zaczynam powoli się ich pozbywać
Wiolka5_7 20:17, 13 sie 2021

Dominika11 napisał(a)
moje buksy też zaćmione - zobaczymy jaki będzie efekt oprysków, ale tez zaczynam powoli się ich pozbywać

Szkoda buksów ,ale co poradzić... mi się skończyła już cierpliwość... zastąpię je bezproblemowymi trawami
Wiolka5_7 12:52, 14 sie 2021

Trawka skoszona... uwielbiam ten czas... te widoczki mnie teraz zachwycają...

Miedzy altaną a tarasem...

Widok z altany...

Szpaler hortensji... kocham