Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Martka 21:12, 18 sie 2021

Wiolu, a czy u Ciebie Caradonna się wysiewa? Czy siewki powtarzają cechy? Czy jednak radzisz je wyrywać?
BKosimkArt 22:15, 18 sie 2021

Wiolu, doskonale rozumiem Twoje posunięcie z buksami... sama już też zaczęłam wyrzucać szkoda mi lać opryski a i tak nie daje to efektu... co roku kolejna walka... nie widzę w tym sensu, jeszcze ciągłe opryski przy dzieciach to jakoś mnie odrzuca...
Dziś widziałam że kolejne moje małe rozmnażane kulki padają... wteż wymienię na coś innego.
Nowa12 23:49, 18 sie 2021

Fajne te kulki buksowe miałaś. No ale cóż przychodzi ten czas końca cierpliwości. Moje buksy ćma na razie nie żre ale też nie wiem co bym zrobiła.
Przy Twoich pomysłach i wizji ogrodu to będzie jeszcze piękniej bez buksów.
Wiolka5_7 13:18, 19 sie 2021

Martka napisał(a)
Wiolu, a czy u Ciebie Caradonna się wysiewa? Czy siewki powtarzają cechy? Czy jednak radzisz je wyrywać?

Tak wysiewa się,ale nie powtarza cech matecznych,bo siewki nie mają ciemnych łodyg. Ja wyrywam siewki.
Wiolka5_7 13:20, 19 sie 2021

BKosimkArt napisał(a)
Wiolu, doskonale rozumiem Twoje posunięcie z buksami... sama już też zaczęłam wyrzucać szkoda mi lać opryski a i tak nie daje to efektu... co roku kolejna walka... nie widzę w tym sensu, jeszcze ciągłe opryski przy dzieciach to jakoś mnie odrzuca...
Dziś widziałam że kolejne moje małe rozmnażane kulki padają... wteż wymienię na coś innego.

Nie miałam wyboru niestety. Nie lubię pryskać. U rodziców też ćma i też myslą o wywaleniu.

Ja posadziłam cisy,berberysy i trawy.
Wiolka5_7 13:23, 19 sie 2021

Nowa12 napisał(a)
Fajne te kulki buksowe miałaś. No ale cóż przychodzi ten czas końca cierpliwości. Moje buksy ćma na razie nie żre ale też nie wiem co bym zrobiła.
Przy Twoich pomysłach i wizji ogrodu to będzie jeszcze piękniej bez buksów.

Kule były wielkie,szkoda było mi wywalać,ale z drugiej strony odechciało mi się ich pryskać.... już 4 lata walczyłam....

Po zmianach już mi się podoba
Roocika 13:25, 19 sie 2021

Wiolu, ładnie wyszło, trochę inaczej ale ładnie
Pryskanie roślin to nic miłego, człowiek się męczy stara a dziadostwo niweczy pracę.
Martka 16:32, 19 sie 2021

Dziękuję, to będę je wyrywała. Napisz mi proszę, czy bodziszek Rozanne u Ciebie w pełnym słońcu? Nabyłam i ja tak mnie Twoje kępki zachwyciły.
Wiolka5_7 18:52, 19 sie 2021

Roocika napisał(a)
Wiolu, ładnie wyszło, trochę inaczej ale ładnie
Pryskanie roślin to nic miłego, człowiek się męczy stara a dziadostwo niweczy pracę.

Mi też się podoba
To prawda niestety...
Wiolka5_7 18:54, 19 sie 2021

Martka napisał(a)
Dziękuję, to będę je wyrywała. Napisz mi proszę, czy bodziszek Rozanne u Ciebie w pełnym słońcu? Nabyłam i ja tak mnie Twoje kępki zachwyciły.

Rozanne mam od zachodu czyli po południu patelnia i rosną wieeelkie będziesz i ty zachwycona

ja zakupiłam w tym sezonie kolejne sadzonki