Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 08:20, 20 sie 2021

Kokesz napisał(a)
A pokarzesz swoje Rozanne na rabacie?

Fotka z lipca...

MartaCho 08:30, 20 sie 2021

Ta rabatka z rdestem będzie przeurocza- te jasne jeżówki do tego świetnie wyglądają.
Ja ostatnio dzieliłam mojego bodziszka Double Jewel i jedna część właśnie tak oklapła, więc przycięłam do zera. Mam nadzieję, że odbije, jak i Twój, choć już widzę, że ta odmiana nie jest tak chętna do kwitnienia jak niezawodna Rozanne
Kokesz 08:38, 20 sie 2021

Ładne poduchy, przycinasz go?
Mój jest dużo wyższy, trochę rozlazły.
Muszę go trochę skorygować.
sylwia_slomc... 09:48, 20 sie 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Odchwaściłam i wyściółkowałam skoszoną trawą świerki serbskie i się nimi zachwycam
Sadzone kilka lat temu 10 cm kikutki, mają dziś prawie 2 m

Wiola jaka cudna stodołaWiem nie pasuje Ci do stylu ogrodu i doczytałam, że świerki mają ją zastąpić, ale mnie by było bardzo szkoda tego klimatu co robi właśnie i jak jestem przeciwniczką cięcia i deformowania drzew iglastych taktru przycięłabym świerki i zrobiła z nich formowany żywopłot by tego widoku nie zasłaniać, a podkreślić
Martka 10:56, 20 sie 2021

Wiolu, jedna kępka Rozanne to efekt jednej sadzonki? Tyle wigoru ma?
Wiolka5_7 12:05, 20 sie 2021

MartaCho napisał(a)
Ta rabatka z rdestem będzie przeurocza- te jasne jeżówki do tego świetnie wyglądają.
Ja ostatnio dzieliłam mojego bodziszka Double Jewel i jedna część właśnie tak oklapła, więc przycięłam do zera. Mam nadzieję, że odbije, jak i Twój, choć już widzę, że ta odmiana nie jest tak chętna do kwitnienia jak niezawodna Rozanne

Też mi się podoba to połączenie

Bodziszek pewnie odbije,widziałaś moje po przycięciu
Wiolka5_7 12:05, 20 sie 2021

Kokesz napisał(a)
Ładne poduchy, przycinasz go?
Mój jest dużo wyższy, trochę rozlazły.
Muszę go trochę skorygować.

Przycinam te pędy ,które włażą na cisy...
Wiolka5_7 12:06, 20 sie 2021

Martka napisał(a)
Wiolu, jedna kępka Rozanne to efekt jednej sadzonki? Tyle wigoru ma?

Tak to są pojedyńcze sadzonki w drugim roku mają 1 m średnicy,więc zostaw swoim dużo miejsca
Wiolka5_7 12:11, 20 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wiola jaka cudna stodołaWiem nie pasuje Ci do stylu ogrodu i doczytałam, że świerki mają ją zastąpić, ale mnie by było bardzo szkoda tego klimatu co robi właśnie i jak jestem przeciwniczką cięcia i deformowania drzew iglastych taktru przycięłabym świerki i zrobiła z nich formowany żywopłot by tego widoku nie zasłaniać, a podkreślić

Twoje klimaty Sylwia dzięki za pomysł, chociaz los stodoły już przesadzony.Nie planujemy jej remontować,bo jest niepotrzebna....

W ogrodzie przycinam żywoplot a tutaj planuję swobodny bez cięcia,bo kiedys jak stodoły nie będzie to ten żywoplot będzie oslaniał od zachodnich wiatrów

eVka 12:29, 20 sie 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Rdesty blackfield i spółka... uwielbiam tą rabatę po zmianach jest super... w przyszłym roku będzie jeszcze lepiej,gdy wszystko się rozrośnie...

Świetne połączenie! Takie nieoczywiste Podoba mi się. Czekam aż moje rdesty się rozrosną, no i krwiściągi też