Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 19:26, 16 sty 2023

Judith napisał(a)
Cudny kolor ciemierników .
Wiola, pytanie nam. Pisałaś kiedyś o urządzeniu do przycinania trawy przy obrzeżach (takie z wirującym drucikiem) dobrze pamietam, ze masz takie? Jesli dobrze - czy stosowałaś je także do tworzenia kancików? Jak się to dokonuje - odkrawa z fragmentem ziemi (jak przy kancikowaniu półksiężycem)?

Tak cudny,mój faworyt

Tak mam takie cudo sprzęt.
Ja stosowałam ten trymer tylko do przycinania wąsów trawy. Do tworzenia kancików się nie nadaje ten sprzęt ,jest za delikatny.
Do tego trzeba kupić krawędziarkę z takim nożem stalowym
Judith 19:41, 16 sty 2023

Wiola, dziękuję za info .
Rojodziejowa 19:46, 16 sty 2023

A przypadkiem u Lidki nie były tak kanciki robione?
Magleska 20:59, 16 sty 2023

Wiola śliczniutkie te nowe ciemierniki
LIDKA 21:01, 16 sty 2023

A były kanciki. Mąż zrobił kanciki kosą stihla. Żyłką. Odwrócił ją bokiem i szedł powoli. Robił to przy obżeżu z kostki pierwszy raz. Żyłka wycieła trochę ziemi. Są rowki na grubość palca.
Troche te ścinki trawki były rozrzucone na rabatkach ale mi to nie przeszkadzało bo szybko sie zeschły i znikły.

Jak sie trafi okazja wiosną to obfocę. Teraz nie zrobiłam zdjęć bo w pracy byłam.
Wiolka5_7 21:11, 16 sty 2023

Judith napisał(a)
Wiola, dziękuję za info .

Proszę
Wiolka5_7 21:14, 16 sty 2023

Magleska napisał(a)
Wiola śliczniutkie te nowe ciemierniki

Tak Madziu śliczne, teraz moje najulubieńsze
Judith 22:11, 16 sty 2023

LIDKA napisał(a)
A były kanciki. Mąż zrobił kanciki kosą stihla. Żyłką. Odwrócił ją bokiem i szedł powoli. Robił to przy obżeżu z kostki pierwszy raz. Żyłka wycieła trochę ziemi. Są rowki na grubość palca.
Troche te ścinki trawki były rozrzucone na rabatkach ale mi to nie przeszkadzało bo szybko sie zeschły i znikły.

Jak sie trafi okazja wiosną to obfocę. Teraz nie zrobiłam zdjęć bo w pracy byłam.

Czyli to potwierdza to, co pisała Wiola - do przycinania trawy przy obrzeżach tak, ale do kancikow - już nie.
Rozważałam tę żyłkę, bo mam sporo płyt w trawie, ale chciałam mieć jednoczesnie możliwość kancikowania. Skoro żyłką się nie da, zapominam o sprawie .
Wiolka5_7 08:04, 17 sty 2023

Judith napisał(a)

Czyli to potwierdza to, co pisała Wiola - do przycinania trawy przy obrzeżach tak, ale do kancikow - już nie.
Rozważałam tę żyłkę, bo mam sporo płyt w trawie, ale chciałam mieć jednoczesnie możliwość kancikowania. Skoro żyłką się nie da, zapominam o sprawie .

Żyłkę pewnie będzie zrywać.
Widziałam na IG filmy właśnie taką krawędziarką z nożem i szło gładko.
NowaKiKi 15:33, 17 sty 2023

Cześć, Wiola piękny ogród aż zapiera dech, mam nadzieję że kiedyś mój bedzie w takim stanie. Po przeczytaniu kilku wątków na tym forum stwierdzam ze musze wszystko poprzesadzać u siebie albo prawie wszystko