No teraz to jestem w domu, plan wszystko wyjaśnia.
W mojej wyobraźni była rabata wjazdowa i ściana z bluszczem (czyli garaż, do którego się skręca z podjazdu) i dalej już altanka, element wodny i dalsze rabaty aż do żywopłociku zamykającego z 3 trzmielinami.
A tu psikus Jest inaczej. Teraz już wiem czemu mi się altanka nie zgrywała z garażem i wszystko względem domu. Brakowało całego długiego boku działki
Fakt działka koślawa.
Tak rabaty tworzyłam równolegle do domu. Potem z roślinami wcale nie widać tych skośnych żywopłotów
Nie wiem co to za gatunek ,ale raczej jakieś raczej krótkowieczne drzewo, niestety już zaczyna coś chorować
A jest ekstra w tym miejscu ,bo daje dużo cienia
Popatrz się ile podobieństw. Też za żywopłotem (przesłoną) mamy mieć mniej ozdobny ogród, a bardziej rekreacyjny. Z ciut mniej zadbanym trawnikiem i dużym drzewem na środku (orzech włoski). Dodatkowo warzywnik na końcu.
Też mam tył działki pod skosem i miały tam być tylko krzewy jakieś. Ale olśniło mnie, że zrobię rabatę z tego co mi nie pasuje na przodzie. Dodam fajnie trawki i będzie git.
Oczywiście spróbuję naprostować, robiąc taki ząbek w rabacie.
Się domagałam i mam. super. Dziekuję
Idę sie dalej orientować w Twoim Terenie.
Wiola a te garaże i budynki gospodarcze to wykorzystujecie na sprzęty rolnicze i działąlność rolniczą? Troche układ domu i budynków mi przypomina mój dom rodzinny z budynkami i stodołą.