Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

eVka 08:23, 03 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

zobaczymy w następnym roku, ale one i tak prędzej czy później zmieniają barwy na brąz

Pozostałe czyli beni kaze, all gold śliczne zielone, beni kaze lekko się przebarwia jesiennie a te macry w słońcu suche.
Toszka 08:30, 03 lis 2018

effka napisał(a)

Pozostałe czyli beni kaze, all gold śliczne zielone, beni kaze lekko się przebarwia jesiennie a te macry w słońcu suche.

Do znudzenia zawsze powtarzam, że pierwszy rok hakone marudzi...bo się korzeni Jeśli ziemia była dobrze przygotowana, przekopana ze sporą ilością kory to bezapelacyjnie np. macra daje radę w pełnym słońcu.
Trochę cierpliwości Dopiero w 3 roku od posadzenia rosliny zaczynają pokazywać swoją krasę.
Wiolka5_7 09:20, 03 lis 2018

effka napisał(a)

U mnie tylko te sadzone w lipcu już zmieniły barwy a reszta fajnie się trzyma....
Wiolka5_7 09:21, 03 lis 2018

Toszka napisał(a)

Do znudzenia zawsze powtarzam, że pierwszy rok hakone marudzi...bo się korzeni Jeśli ziemia była dobrze przygotowana, przekopana ze sporą ilością kory to bezapelacyjnie np. macra daje radę w pełnym słońcu.
Trochę cierpliwości Dopiero w 3 roku od posadzenia rosliny zaczynają pokazywać swoją krasę.

Zgadzam się,że hakone w 1 roku marudzi a w 3 roku pokazuje najlepiej swoje piękne oblicze
Zuzka25 09:51, 03 lis 2018

Coś nakombinowałam w poście
Zuzka25 09:53, 03 lis 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Miło mi Zuziu,dzięki
U ciebie też pięknie Przedogródek już fajnie się rozrósł,bo najpierw zakładany,ale nowe rabaty też szybko się rozrosły...uwielbiam swój ogród,choć nie jest doskonały,bo ciągle w budowie ...... i ciągle jakieś zmiany w planach

już nie mogę się doczekać obsadzania nowych rabat

Będę kibicować My też na wiosnę ostatnie rabaty będziemy obsadzać, ale wcześniej musimy je wyznaczyć i ziemię przygotować. Ogólny plan nasadzeń mam od dawna, ale pewnie i tak coś zmodyfikuję.
Wiola, masz jakąś cześć warzywną w swoim ogrodzie?
eVka 12:33, 03 lis 2018

Toszka napisał(a)

Tylko ja mam roczny ogród (nie licząc patio, które ma dwa lata) i u mnie wszystko rośnie krótko. Hakonki sadzone w tym roku, wszystkie odmiany. Zobaczę jak w przyszłym roku będą sobie radzić te w słońcu
Wiolka5_7 14:45, 03 lis 2018

Zuzka25 napisał(a)

Będę kibicować My też na wiosnę ostatnie rabaty będziemy obsadzać, ale wcześniej musimy je wyznaczyć i ziemię przygotować. Ogólny plan nasadzeń mam od dawna, ale pewnie i tak coś zmodyfikuję.
Wiola, masz jakąś cześć warzywną w swoim ogrodzie?

Wzajemnie

A co planujesz sadzić ?
Część warzywna jest ,ale jeszcze dziadkowie się tym zajmują
Wiolka5_7 14:46, 03 lis 2018

effka napisał(a)

Tylko ja mam roczny ogród (nie licząc patio, które ma dwa lata) i u mnie wszystko rośnie krótko. Hakonki sadzone w tym roku, wszystkie odmiany. Zobaczę jak w przyszłym roku będą sobie radzić te w słońcu

Ale w lecie były ładne do teraz czy jak ?
Wiolka5_7 17:39, 03 lis 2018

Mglisty poranek,widok z okna....