Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

m_gocha 23:40, 25 paź 2018

Wiola kawał roboty za Tobą
Ciekawa tej nowej rabaty. Zapowiada się pięknie

No tak! Tylko ogrodnik zrozumie ogrodnika
Margerytka40 06:29, 26 paź 2018

Ja też zawsze sama kopię i oczyszczam, nawet M nie pozwalam. On chciałby wszystko szybko a jak mam później poprawiać to już wolę sama
Wiolka5_7 08:04, 26 paź 2018

Zakrecona napisał(a)

O tak, mój Mężuś mówi, że wszystko może: kopać, wywozić i przywozić ziemię, ale nie oczyszczać

Wiolu wydaje się, że u Was robota tak szybko idzie

Aż tak szybko nie idzie....tylko małymi krokami
Wiolka5_7 08:09, 26 paź 2018

m_gocha napisał(a)
Wiola kawał roboty za Tobą
Ciekawa tej nowej rabaty. Zapowiada się pięknie

No tak! Tylko ogrodnik zrozumie ogrodnika

Oj tak za mną

Na nowe rabaty mam już plan...nawet wrzucałam na którejś stronie
Będą powtórzone rośliny z innych części ogrodu...nowością jedynie będą cisy,miskanty i jeżówki... których nie mam a reszta roślin ta sama
Wiolka5_7 08:10, 26 paź 2018

Margerytka40 napisał(a)
Ja też zawsze sama kopię i oczyszczam, nawet M nie pozwalam. On chciałby wszystko szybko a jak mam później poprawiać to już wolę sama

To ja mam tak samo wolę sama dokładnie
Lodzia 08:37, 26 paź 2018

A ja tam doszłam do innego wniosku. Na przykładzie moich rodziców, gdzie właśnie mama zawsze wolała zrobić w ogródku wszystko sama, bo będzie dokładnie, a tacie zwracała uwagę „to nie tak”, „to źle” - teraz tatę ogródek nie interesuje. Mama wszystko musi dalej zrobić sama, a sarenką już nie jest. Więc ja chwalę mojego jak tylko mogę i choć i tak wszystko oczywiście poprawiam, nie daję mu odczuć, że robi coś źle czy niedokładnie. Jak do tej pory sprawdza się to znakomicie. On ma satysfakcję z tego, że dopiero co powstający ogród wszyscy tak zachwalają, a ja prawie pewność, że zostanie moim pomocnikiem na dłużej
Iwk4 09:01, 26 paź 2018

Violu, kawał roboty za tobą. Super się zapowiada.

Lodzia do bardzo dobrych wniosków doszłaś. Ja jestem juz na etapie, ze M przejął pałeczkę w niektórych ogrodowych sprawach dzięki wspólnym pracom i nawet, gdyby mi się nie chciało, to on wylicza, co jeszcze musimy zrobić przed zimą.
Wiolka5_7 09:08, 26 paź 2018

Lodzia napisał(a)
A ja tam doszłam do innego wniosku. Na przykładzie moich rodziców, gdzie właśnie mama zawsze wolała zrobić w ogródku wszystko sama, bo będzie dokładnie, a tacie zwracała uwagę „to nie tak”, „to źle” - teraz tatę ogródek nie interesuje. Mama wszystko musi dalej zrobić sama, a sarenką już nie jest. Więc ja chwalę mojego jak tylko mogę i choć i tak wszystko oczywiście poprawiam, nie daję mu odczuć, że robi coś źle czy niedokładnie. Jak do tej pory sprawdza się to znakomicie. On ma satysfakcję z tego, że dopiero co powstający ogród wszyscy tak zachwalają, a ja prawie pewność, że zostanie moim pomocnikiem na dłużej

Masz rację z tym twoim podejsciem , że chwalenie daje efekt
Ja to już z natury taka jestem,że wolę sama....ale nie wszystko co robie , robię sama...eMa wołam do pomocy....ogród też mu się podoba i widzę,że pomaga mi z coraz większą chęcią
Wiolka5_7 09:11, 26 paź 2018

Iwk4 napisał(a)
Violu, kawał roboty za tobą. Super się zapowiada.

Lodzia do bardzo dobrych wniosków doszłaś. Ja jestem juz na etapie, ze M przejął pałeczkę w niektórych ogrodowych sprawach dzięki wspólnym pracom i nawet, gdyby mi się nie chciało, to on wylicza, co jeszcze musimy zrobić przed zimą.

Dzieki Iwonko
Twój eM to całkowicie się wkręcił w ogród , fajnie masz
Moj też pomaga jak ma czas i chęci
DorKa 09:19, 26 paź 2018

Cześć Wiola,jak tam Twoja nowa rabata ? Czekasz z nasadzeniami do wiosny ?

p.s przypomnij mi co dosadzałaś do dereni IH bo nie pamiętam a koloru szukam