Wiola, a o której rabacie pisałaś w wątku "Ogrodowo zakręcona",gdzie rosną tuje od strony południowej i że w sumie nie zacieniają za bardzo?
U mnie jest podobna sytuacja: Od południa rosną niskie jeszcze tuje, 6 metrów i nasz dom. Chciałam zrobić warzywniak w skrzyniach, ale nie wiem czy za mało słońca nie będzie? I się waham
To te dwie rabaty...dereniowa i grabowa.
Tuje mają ponad 2,50 m wysokości i zacieniają mało a słońce na tych rabatach jest od rana do późnego popołudnia
Faktycznie nie dają dużego cienia. Dziś popatrzyłam jaki cień daje słupek od ogrodzenia 1,6wys., bo się załamałam- praktycznie do tarasu,ale to zimą. Już wpadłam na szalony pomysł, że jakby co, to wymienię tuje, na cisy, ale eMek chyba by się wściekł
Dalej dumam na warzywniakiem, zakładać, czy nie
Widzę,że przygotowania do sezonu ruszyły pełną para Poidełko super. Też mam w koszyku od paru dni razem z wahadełkiem kotkiem ( uroczy) i waham się czy jednak za bardzo kiczowaty nie jest, kotek znaczy Chociaż zawsze mogę na córcię zwalić,że to ona wybierała
Zdjęcia szmaragdowego cienia mnie też sie bardzo przydały. Zawsze zastanawiałam się jak to będzie wyglądać. Miłego dnia i powodzenia w reszcie zakupów.