Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

anna_t 20:09, 25 sty 2019

Wiola puść mi też priv
Wiolka5_7 20:16, 25 sty 2019

anna_t napisał(a)
Wiola puść mi też priv

ok pewnie znasz te sklepy
m_gocha 23:18, 25 sty 2019

Wiolu poidełko świetne! Czy to betonowe czy ceramiczne?

Co do zakupów roślinnych przez internet to przyznam, że jeszcze nigdy tego nie uczyniłam. Zdecydowanie wolę roślinkę zobaczyć na żywo, obejrzeć jaki ma potencjał wybrać z kilku tą najładniejszą Z drugiej strony ewentualne zakupy w realu to niestety często polowanie na daną roślinkę (centrów ogrodniczych w okolicy niewiele a i oferta dość wąska) Co też niestety często skutkuje zakupem nie do końca przemyślanym bo akurat coś fajnego się spotka, a za chwilę to się sprzeda...

Zastanawiam się w jakim stanie przychodzą rośliny np. w marcu. Toż to większość bylin, traw jeszcze w zupełnym uśpieniu. Rozumiem, że później jest oczekiwanie czy się nie kupiło kota w worku

Przyznam, że zerknęłam przed chwilą na oferty jakiś przypadkowych sklepów internetowych i jestem w szoku bo niektóre byliny czy trawy już są wysprzedane
Szkoda, że sklepy te nie pokazują na fotce jak wygląda przykładowa sadzonka

Wiolu napisałam też na priv
Wiolka5_7 09:04, 26 sty 2019

m_gocha napisał(a)
Wiolu poidełko świetne! Czy to betonowe czy ceramiczne?

Co do zakupów roślinnych przez internet to przyznam, że jeszcze nigdy tego nie uczyniłam. Zdecydowanie wolę roślinkę zobaczyć na żywo, obejrzeć jaki ma potencjał wybrać z kilku tą najładniejszą Z drugiej strony ewentualne zakupy w realu to niestety często polowanie na daną roślinkę (centrów ogrodniczych w okolicy niewiele a i oferta dość wąska) Co też niestety często skutkuje zakupem nie do końca przemyślanym bo akurat coś fajnego się spotka, a za chwilę to się sprzeda...

Zastanawiam się w jakim stanie przychodzą rośliny np. w marcu. Toż to większość bylin, traw jeszcze w zupełnym uśpieniu. Rozumiem, że później jest oczekiwanie czy się nie kupiło kota w worku

Przyznam, że zerknęłam przed chwilą na oferty jakiś przypadkowych sklepów internetowych i jestem w szoku bo niektóre byliny czy trawy już są wysprzedane
Szkoda, że sklepy te nie pokazują na fotce jak wygląda przykładowa sadzonka

Wiolu napisałam też na priv

priv odp.
Poidełko betonowe, szukałam takiego jakiś czas i znalazłam będę chować na zimę,żeby mróz nie rozsadził..

Ja w marcu miałam przysłane hortensje bukietowe, wiadomo gołe patyki ...oraz molinie również suche,ale kupowałam w szkółce o dobrych opiniach i wszystko pięknie odbiło i nic nie wyleciało
A jeżówki mają mi przysłać końcem maja,więc będą miały listki

Ja też wolę widzieć rośliny i wybrać najładniejsze,ale czasem kupuję internetowo jak nie mam w szkółkach stacjonarnych tego czego szukam

anabuko1 10:49, 26 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

55 dni już niecałe 2 miesiące

O prosze, ktoś tu dokładnie liczy .
Wiolka5_7 12:14, 26 sty 2019

anabuko1 napisał(a)

O prosze, ktoś tu dokładnie liczy .

Już mi bardzo tęskno do wiosny i odliczam
Ale póki co u mnie takie widoki

mamuska1980 17:28, 26 sty 2019

Takich zimowych widoków tylko pozazdrościć .
Wiolka5_7 18:05, 26 sty 2019

mamuska1980 napisał(a)
Takich zimowych widoków tylko pozazdrościć .

Ładnie jest ,ale wolę kolor zielony
koliber 18:34, 26 sty 2019

Wiola, dobrze, że liczysz 55 dni zdecydowanie lepiej brzmi niż 2 miesiące Na przyszłość wyniki proszę podawaj w liczbach
Macham
Wiolka5_7 18:37, 26 sty 2019

koliber napisał(a)
Wiola, dobrze, że liczysz 55 dni zdecydowanie lepiej brzmi niż 2 miesiące Na przyszłość wyniki proszę podawaj w liczbach
Macham

Ok niech ten luty szybko minie a potem marzec to już będzie pachniał wiosną