Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

sarenka 18:15, 06 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

To jest sosna czarna " Black Prince"
moje bukszpany kule wszystkie formowałam sama ...sadziłam po 3 szt. w kupie i cięłam co roku regularnie 2 razy w roku...
Red baron ruszył trochę

A pokażesz mi jak wygląda taki ruszający ref baron? Zastanawiam się czy by go nie podlać. Stoja w doniczkach cały czas bo czekają na docelowe miejsce...i w sumie mam dwa miejsca gdzie mogę je dać ...i nie wiem czy dać tam bukszpany czy trawy ( żeby zasłonić podmurówke skrzyni gazowej). Trawa jest ladna, ale późno rusza
Wiolka5_7 18:19, 06 kwi 2019

sarenka napisał(a)

A pokażesz mi jak wygląda taki ruszający ref baron? Zastanawiam się czy by go nie podlać. Stoja w doniczkach cały czas bo czekają na docelowe miejsce...i w sumie mam dwa miejsca gdzie mogę je dać ...i nie wiem czy dać tam bukszpany czy trawy ( żeby zasłonić podmurówke skrzyni gazowej). Trawa jest ladna, ale późno rusza

Jutro zrobię Ci foto...mozesz go podlać... jeśli chcesz zasłonić to lepiej bukszpan
Magleska 22:23, 06 kwi 2019

Wiola ale masz porządeczek -wszystko już ładnie rośnie
przedogródek uwielbiam ….a pozostałe rabatki też pewnie niedługo mnie oczarują
i zazdroszczę umiejętności kulkowania buksów - mi to jakoś nie wychodzi -starsznie nieforemne te moje buksy ….chyba muszę sobie jakiś szablon zrobić
Kasiolaaa 22:29, 06 kwi 2019

carex gold fountain bardzooo mi sie podoba zapisuje go na liste
Wiolka5_7 22:31, 06 kwi 2019

Magleska napisał(a)
Wiola ale masz porządeczek -wszystko już ładnie rośnie
przedogródek uwielbiam ….a pozostałe rabatki też pewnie niedługo mnie oczarują
i zazdroszczę umiejętności kulkowania buksów - mi to jakoś nie wychodzi -starsznie nieforemne te moje buksy ….chyba muszę sobie jakiś szablon zrobić

Dzięki Madziu za pochwały
Ja też przedogródek uwielbiam a reszta rabat jeszcze nieskonczona,więc nie zachwyca ale latem powinno byc już fajnie
Kulki uwielbiam i lubię je formować dlatego mi w miarę wychodzą tnę najpierw górę a potem boki
Ja tnę duzymi nozycami, bo inaczej nie umiem...
Wiolka5_7 22:33, 06 kwi 2019

Kasiolaaa napisał(a)
carex gold fountain bardzooo mi sie podoba zapisuje go na liste

Też mi się podoba... tylko Kasiu posadz go w półcieniu,bo na patelni będzie brzydki ...wiosną go scinam nisko i tyle przy nim pracy przez cały sezon ...
SlonecznyOgrod 22:40, 06 kwi 2019

Coś z tymi tulipanami nie halo, u Andżeliki Queny bez kwiatów a tyle miała i tak pięknie kwitły.
Ale zaraz czy Ty tu miałas Purple Pion?
Wiolka5_7 22:49, 06 kwi 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
Coś z tymi tulipanami nie halo, u Andżeliki Queny bez kwiatów a tyle miała i tak pięknie kwitły.
Ale zaraz czy Ty tu miałas Purple Pion?

No niestety z tymi odmianowymi tulipanami tak jest...dobrze pamiętasz tu mam Purple Pion...1 rok super,2 pomnozyly się x2 a 3 rok teraz kilka pąków...Exotici zaś w 2 roku super się pomnozyly x2 a ciekawe co będzie w przyszlym roku
eVka 22:56, 06 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Naprawdę tak szybko urosły,extra !

Naprawdę Sama byłam zaskoczona

Pięknie masz, czyściutko, zero kory w grysie, U mnie nawiało sporo, muszę poodkurzać.

Moje tulipany drugi rok mają dużo mniej kwiatów
kaz742011 23:20, 06 kwi 2019

Moje miskanty śpią, coś ta wiosna u mnie mniej zaawansowana niż u ciebie. Ślicznie masz Wiolu. Trawki takie zielone, u mnie same suche badyle na razie. Tylko stipa miejscami zielone ma.