Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Pokaż wątki Pokaż posty

Małymi krokami-Ogród Wioli

Zuzka25 08:01, 07 kwi 2019

Miałam się pytać , jaka to sosenka na pniu, bo muszę wybrać jakieś tylko nieszczepione
Wiolka5_7 08:27, 07 kwi 2019

effka napisał(a)

Naprawdę Sama byłam zaskoczona

Pięknie masz, czyściutko, zero kory w grysie, U mnie nawiało sporo, muszę poodkurzać.

Moje tulipany drugi rok mają dużo mniej kwiatów

Mam nadzieję,że i ja będę
Tak czysciutko to nie jest...muszę kiedys kupic odkurzacz,bo mam juz w kilku miejscach grys...
Wlasnie trochę slabo z tymi tulipanami... ja to chyba nie będę sadzic duzo tulipanow tylko jakies inne cebulowe...
Wiolka5_7 08:30, 07 kwi 2019

kaz742011 napisał(a)
Moje miskanty śpią, coś ta wiosna u mnie mniej zaawansowana niż u ciebie. Ślicznie masz Wiolu. Trawki takie zielone, u mnie same suche badyle na razie. Tylko stipa miejscami zielone ma.

Moje miskanty ruszyły,ale odrobinkę,więc się nie martw...
Dziękuje, czekam na magnolie i wisnię, bo z kwitnacych to tylko szafirki się rozkręcają
Z trawek to sesleria najbardziej zaaawansowana no i hakone ją goni
Wiolka5_7 08:32, 07 kwi 2019

Zuzka25 napisał(a)
Miałam się pytać , jaka to sosenka na pniu, bo muszę wybrać jakieś tylko nie szczepione

Zuzka25 08:43, 07 kwi 2019

Swoje derenie wysadziłam, czekają teraz w dużych worach na śmieci, aż będzie można posadzić na nowej rabacie Oby przetrwały, bo chwilę to potrwa
Wiolka5_7 09:20, 07 kwi 2019

Zuzka25 napisał(a)
Swoje derenie wysadziłam, czekają teraz w dużych worach na śmieci, aż będzie można posadzić na nowej rabacie Oby przetrwały, bo chwilę to potrwa

Powinny dac radę
agla 09:24, 07 kwi 2019

Przez tydzień byłam wyłączona z życia, a tu się tyle dzieje
Wiolu przedogródek jak zawsze cudny Niech no tylko wiosna się rozbuja na dobre - to na pozostałych rabatach też się będzie działo, chociaż mi już się bardzo podoba
Powiedz mi proszę, bo wypatrzyłam na ostatnich fotach carex gold fountain - pięknie wygląda, a ja nie znam . Warto? Rośnie gładko, miło i przyjemnie? Czy kapryśna panna?
kaz742011 09:30, 07 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Moje miskanty ruszyły,ale odrobinkę,więc się nie martw...
Dziękuje, czekam na magnolie i wisnię, bo z kwitnacych to tylko szafirki się rozkręcają
Z trawek to sesleria najbardziej zaaawansowana no i hakone ją goni

Pissardi u mnie już prawie . Magnolia też już bliziutko kwitnienia .
sarenka 09:41, 07 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Jutro zrobię Ci foto...mozesz go podlać... jeśli chcesz zasłonić to lepiej bukszpan

Dzięki
SlonecznyOgrod 12:25, 07 kwi 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

No niestety z tymi odmianowymi tulipanami tak jest...dobrze pamiętasz tu mam Purple Pion...1 rok super,2 pomnozyly się x2 a 3 rok teraz kilka pąków...Exotici zaś w 2 roku super się pomnozyly x2 a ciekawe co będzie w przyszlym roku

Pamiętam bo ja sadziłam je jesienią przed trzmielinami dla kontrastu, gdybym ich nie miała to bym pewnie nie kojarzyła.
Kurde ale lipa z nimi, teraz przypominaja mi sie słowa Milki,że tulipany odmianowe wszystkie wkońcu przestały kwitnąć miała ich tysiące i stwierdziła, że szkoda na nie kasy...