Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

nicol21 13:26, 06 maj 2019

Świetna ta nowa rabata - i ta przestrzen!!
Derenie też lubię, choć z tymi popularnymi to chwilowo luby walczy na działce. 2 krzaki, pewnie z 10+lat i tak sie rozrosły że hoho. w dodatku tak poplątane gałęzie że głowa mała. Ale listeczki i gałązki maja super kolor.

Za to zaczełam pałać miłością ogromną do dereni kwitnących oraz pagodowego variegata jak już wiesz .

Tulipy na tle dereni wyglądają mega fajnie!

Fajnie że z cisów jesteś zadowolona. Będą z nich jeszcze kulasy
Reszta ogródka wygląda super.

Z wieści jeżówkowych to wzeszło chyba ze 3 sztuki z wszytkich co zasiałam. Oczywiście nie pamiętam co gdzie i więcej w domu siać nie będę. Chyba na dworze mam więcej siewek niż w domu! Albo trzeba kraść
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 13:46, 06 maj 2019

nicol21 napisał(a)
Świetna ta nowa rabata - i ta przestrzen!!
Derenie też lubię, choć z tymi popularnymi to chwilowo luby walczy na działce. 2 krzaki, pewnie z 10+lat i tak sie rozrosły że hoho. w dodatku tak poplątane gałęzie że głowa mała. Ale listeczki i gałązki maja super kolor.

Za to zaczełam pałać miłością ogromną do dereni kwitnących oraz pagodowego variegata jak już wiesz .

Tulipy na tle dereni wyglądają mega fajnie!

Fajnie że z cisów jesteś zadowolona. Będą z nich jeszcze kulasy
Reszta ogródka wygląda super.

Z wieści jeżówkowych to wzeszło chyba ze 3 sztuki z wszytkich co zasiałam. Oczywiście nie pamiętam co gdzie i więcej w domu siać nie będę. Chyba na dworze mam więcej siewek niż w domu! Albo trzeba kraść

Narazie duże pustki na nowych rabatach,ale robiłam duże odstępy,coby w przyszlosci nie przesadzać

10 letnie derenie to już duże krzewy...
Te kwitnące derenie i pagodowe są piękne,ale niestety nie na mój wygwizdów ...
Tulipy na tle dereni też bardzo mi się podobają

Cisy odpukać fajnie rosną i w środku już się zagęszczają z uspionych oczek puszczają przyrosty... cisów będzie jeszcze więcej tak mi się spodobały
Reszta ogrodu też mi się podoba dzięki za pochwały

Chyba lepiej jest sypnąć bezpośrednio w grunt nasiona jesienią....ja tak robiłam i miałam pełno wschodów szkoda,że tak mało Ci wzeszło...
Z kradzeniem to nie wiem

Pozdrawiam

eVka 15:15, 06 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Też mi się podoba ta kora pierwszy raz kupiłam taką extra korę za fajną kasę kupiłam w LM w zeszłym roku kupowałam w Casto i była nie bardzo,bo duze grube kawały były....

Która to kora w LM? kupiłam już w Casto ale na przyszłośc bym wiedziała.
eVka 15:16, 06 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Nie wiem jaką Ty masz Aniu,ale moja była najtańsza i jakość fajna

Tą najtańszą w LM patrzyłam i była brzydka, może akurat taki worek był otwarty...
Wiolka5_7 15:16, 06 maj 2019

effka napisał(a)

Która to kora w LM? kupiłam już w Casto ale na przyszłośc bym wiedziała.

Priv
eVka 15:19, 06 maj 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Priv

sarenka 15:50, 06 maj 2019

Wystarczyła majówka a u Ciebie 150 nowych postów to prawie tyle co cały mój wątek no nie nadążam za Wami. Przejrzeć zdjęcia chociaż bo na pewno ładnie wszystko rośnie
sarenka 16:13, 06 maj 2019

Szybko udało się zdjęcia przejrze
Ta nowa rabat robi wrażenie, daje mi do myślenia, że moja nowa przyszła rabata jest za wąska, ale jakoś mam obawy żeby pytać męża czy mogłabym ja poszerzyć. Za to idę pielic nowa rabatę, jakoś trzeba będzie ja z borówkami połączyć chyba jakieś drzewka ozdobne bym dała,podobają mi się t takimi bordowymi liśćmi
Wiolka5_7 16:45, 06 maj 2019

sarenka napisał(a)
Wystarczyła majówka a u Ciebie 150 nowych postów to prawie tyle co cały mój wątek no nie nadążam za Wami. Przejrzeć zdjęcia chociaż bo na pewno ładnie wszystko rośnie

Serio ?
Parę fotek było
Odpukać,ale wszystko fajnie rośnie
Wiolka5_7 16:50, 06 maj 2019

sarenka napisał(a)
Szybko udało się zdjęcia przejrze
Ta nowa rabat robi wrażenie, daje mi do myślenia, że moja nowa przyszła rabata jest za wąska, ale jakoś mam obawy żeby pytać męża czy mogłabym ja poszerzyć. Za to idę pielic nowa rabatę, jakoś trzeba będzie ja z borówkami połączyć chyba jakieś drzewka ozdobne bym dała,podobają mi się t takimi bordowymi liśćmi

Ja po swoich doświadczeniach kolejne rabaty zrobiłam odpowiednio szerokie,żeby potem nie poszerzać i nie przesadzać na poczatku też robiłam wąskie rabaty,a potem poszerzałam
Trawnika chcę jak najmniej

Sadź drzewa,bo to jest wyższe piętro...bez drzew rabata jest płaska...to moje zdanie
Bordowe drzewa uwielbiam,bo przełamują tą zieleninę...moje ukochane to buki purpurowe