Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 10:53, 23 paź 2019

Zana napisał(a)

O, o takie coś mi mniej więcej chodziło. Tylko bym tę środkową czarną dała trochę w lewo. I tę czarną z prawej też trochę w lewo, może bliżej do rogu dereniowej?

Jak dobrze, że Wy umiecie tak machnąć szybko te bazgrołki

Fajnie Aniu tylko,że w rogu mi sie zrobi zagajnik a na derniowej luka ,a tam mi zależy najbardziej na tych drzewach ,bo by mi rzucały cień na ten przyszły taras
I dlatego chcę te drzewa tam posadzić
Margerytka40 10:54, 23 paź 2019

A te buki to kolumnowe masz? Trochę mało tego miejsca, tak na wcisk
Wiolka5_7 10:55, 23 paź 2019

Margerytka40 napisał(a)
A te buki to kolumnowe masz? Trochę mało tego miejsca, tak na wcisk

Kolumnowe no właśnie ,wiesz na papierze to fajnie wygląda

Już zgłupiałam ,ha ha
Wiolka5_7 10:56, 23 paź 2019

Dominika11 napisał(a)
myslałam o tym samym

Wiolka5_7 10:56, 23 paź 2019

Dominika11 napisał(a)
fajnie to wygląda

Margerytka40 10:58, 23 paź 2019

Ja bym próbowała z dwoma na placyku i dwoma na dereniowej. Polataj z nimi trochę, może się coś urodzi. Znam ten ból, najlepiej wtedy chwilę odpuścić
Iwonka 11:01, 23 paź 2019

Asia dobrze radzi, polataj z tym co masz. Zaczęło się od cienia na przyszły taras To podstawa
Wiolka5_7 11:01, 23 paź 2019

Zana napisał(a)

Asia dobrze radzi, też mi coś z tym ustawieniem w rządek nie pasowało. Większość nasadzeń masz "pod linijkę" i warto brzozami ten schemat przełamać. Tak mi się wydaje.

Ja bym czwartej nie kupowała. Tę po lewej dałabym trochę do przodu, drugą od lewej leciutko w lewo i trzecią "gdzieś tak jakoś", żeby były w trójkącie. Placyk bym powiększyła z przodu, dorównałabym linię do dereniowej. Leżaczki a nad głową szumiące brzózki, mniam.

Dzięki Aniu za pomysł
Super jest ten Twój plan chociaż w realu ta lewa brzoza za blisko buka a na dereniowej duża przerwa pomiedzy brzozami a grabami...
inka74 11:01, 23 paź 2019

Wiola, mam ognisko-palenisko w odległości ok. 2,5 metrów od drzew i powiem szczerze - jest blisko. Jak się drzewa u mnie rozrosną - będę chyba przesuwać palenisko tylko u mnie jest ono przenośne, łatwo. Niby ten ogień nie jest duży a ciepło po sporej części się rozchodzi. I płomienie potrafia strzelić w górę. Ty wyciągasz to miejsce na ognisko przed rabatę? czy na tym placyku miało być?

Już przyzwyczaiłam do myśli o glediczji na tym placyku, jakoś podświadomie nawet na nią czekałam kiedy wsadzisz i w sumie po Anitkowych i Iwonki ze Wzgórza chaosu jakoś tak mi ona tam się wpasowała )) a tu zmiany, zmiany zmiany. Jestem ciekawa co wybierzesz finalnie
Wiolka5_7 11:07, 23 paź 2019

Iwonka napisał(a)
Brzozy fantastyczne!!! No i te liście 100% doorenbos Zazdroszczę możliwości aż takiego wyboru. U nas Kraków a w temacie lipa.
Najbardziej lubię wozić drzewa osobówką, gdy z przodu w nogach pasażera donica leży a reszta przypięta pasem Takich pasażerów uwielbiam
Najlepiej sadzić jak masz już drzewa i możesz w realu przymierzyć. Nawet najlepszy plan czasem spali na panewce. 4 brzoza wpisuje się rewelacyjnie. I odległości między nimi nadal spore. Na prawdę fajnie to wszystko wyszło.

No piękne panny udało mi się kupić
Takiego wyboru drzew to u mnie nie ma ,ale te bardziej pospolite gatunki to są

Też uwielbiam wozić osobówką takich pasażerów
Chyba będzie 4 brzoza ,bo będzie praktycznie i nie będzie ścisku
Jednak sadzenie pod linijkę wygra niestety natury nie oszukasz