Tak palenisko ma być na tym placyku i ma być przenośne,więc chyba nie będzie problemu
A jeszcze z tym paleniskiem to zobaczę,bo jak posadzę te brzozki,to zrobi mi się trochę cienia,więc leżaczki narazie chyba zostaną
Dzięki Iwonko za sugestie
Tak miała być glediczja ,ale 1 szt nie załatwiłaby problemu ....bo głównie chodzi mi o cień, które drzewa dawały by od strony południowej na dom,a konkretnie przyszły taras....i myślę,że kilka brzóz szybciej urośnie i mi zacieni tą stronę
Glediczją będę nadal się zachwycać u dziewczyn
Lepiej, że postawiłaś na brzozy. Glediczja nie da ci cienia. To ażurowe drzewko. A więcej niż jedna obok siebie to już nie to...
Poza tym liście glediczji są żółtawe, z dereniami fajniej zagra kolorystyka brzóz. Brzozy i derenie to dla symbioza idealna
Ciszę się Iwonko ,że popierasz mój wybór
Też tak myślę ,że 1 glediczja by sprawy cienia nie załatwiła
A 2 obok siebie to nie to
Masz rację,że brzozy i derenie super pasują i w sezonie i zimie z czerwonymi gałązkami
Skłaniam się do planu z 4 brzozami,bo najlepiej to mi pasuje wizualnie i praktycznie
Dziewczynki kochane, dziękuję Wam za burzę mózgów
Ale jednak wybiorę opcję z 4 brzozami, bo w realu najlepiej wygląda,z zachowaniem odpowiednich odstępów no i przyczyn czysto praktycznych....będzie padał cień na ' przyszły ' taras ,a na tym mi najbardziej zależało