Pamiętam jeszcze ile to pracy, masakra jakaś ale warto no potem są efekty Czytam, że na kompoście tak jak umnie, to zobaczysz jaki piękny będzie choć na początku sporo pracy z chwastami, częstym koszeniem podlewaniem etc.
Barenbrug superowa jest, ja mam mieszankę Sport. Dla mnie nayrudniejsze do tej pory jest nawożenie, nie umiem sypac równo a siewnikiem ręcznym też krzywo i potem plamy są jasne i ciemne. Dosypuje drugi raz nawóz w te jaśniejsze plamy i jest ok.
Ciekawa jestem tej trawy Elite, pewnie jest taka delikatna cieniutka, super U mnie bardzo dużo się depcze więc wybrałam Sport, w niektórych miejscach jest mocno wydeptana ale w sezonie odbije.
Hejka Wiolu!
Bardzo fajny pomysł na posadzenie szafirków w takich kępkach miałaś. Ja posadziłam je wzdłuż chodnika, troszkę za rzadko niestety. Twój pomysł bardzo fajny. Szafirki są takie wdzięczne. Baaardzo mi się u Ciebie podoba, jak zawsze!
Hakone u Ciebie już dużo wyższa niż u mnie- u mnie mały jeżyk na razie z ziemi wystaje. Jeżówki też już się pokazały, myślę, że wszystkie zeszłoroczne nowości przeżyły zimę, uff
Oby tylko te niskie temperatury roślinkom nie zaszkodziły!
Hej Marta !
Szafirki rosną w tym samym miejscu kilka lat...to pozostałości babcinego ogrodu
Uszczyknęłam trochę na inną rabatę,ale tam po jednym kwiatku...
One się rozmnożą,trzeba poczekać
Też bardzo je lubię
Hakone w różnym miejscu mam na innym etapie...tam gdzieś slońce i ciepło już są duże źdźbła,a w cieniu kiełki dopiero...
Fajnie,że jeżówki Ci odbiły
Oby te mrozy nie zaszkodziły to prawda