Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Agi2006 17:50, 03 maj 2020

Wiola brawo Ty A jak jeszcze barierki dojda i teras...ho ho ho. Wizytowka aż się prosi!
Kasya 17:55, 03 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Dlatego tak mi się podoba u Ciebie

Wiolka5_7 17:55, 03 maj 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Wioluś wszystko mi sie podoba wychodzi na to ze ogrodzenie bedziemy mieli podobne mam nadzieje ze w sierpniu wszystko wypali magnolia piekna i super gabarytowo elewacja super bardzo pasujaca do calosci zawsze sie zastanawiam czemu u innych rabata kamienna jest taka czysta bez chwastow tylko wiecznie u mnie chwastowisko

Kasiu fajnie,że Ci się u mnie podoba dzięki !

Trzymam kciuki za Twoje ogrodzenie
Magnolia cały czas kwitnie i za to ją uwielbiam wisnia już przekwita a Susan nadal tłoczy nowe kwiaty

Elewacja miała być prosta , nieprzeładowana...

Ja ostatnio trochę plewiłam ,więc chwastów nie widać
Wiolka5_7 18:05, 03 maj 2020

sylwik69 napisał(a)
Wiolu wiem powtarzam za innymi: ale elewacja naprawdę wyszła bardzo subtelna jak zyskasz taras to będzie pełnia szczęścia ogród pod ręką i jedzonko na świeżym powietrzu inaczej smakuje!
Zazdroszczę ilości deszczu,bo u mnie bardzo słabo pada,znikome ilości,wciąż muszę podlewać

Sylwia dzięki za miłe slowa !

Oj tak taras to będzie pełnia szczęścia czekam na niego bardzo...ale teraz to już blizej niz dalej

Fajnie ,że ten taras bedzie z wyjsciem z kuchni ,tak jak chciałam,zeby bylo blisko z jedzeniem przejsc....no i na wprost zejscia z tarasu mamy altanę,więc wszystko blisko

U mnie podlało solidnie w końcu trochę prace remontowe popsuł ten deszcz , no ale deszcz bardzo potrzebny ,a remont przesunie się tylko w czasie ....
Ja nie podlewam trawy już 3 dni...jutro podleję trawkę jak nie będzie padać ....życzę Ci spokojnego deszczu
Wiolka5_7 18:10, 03 maj 2020

Agi2006 napisał(a)
Wiola brawo Ty A jak jeszcze barierki dojda i teras...ho ho ho. Wizytowka aż się prosi!

Dzięki Aga

Płytki i balustrady to niedługo będą jeszcze robione a taras to może za rok najwczesniej, bo trzeba fundusze uzbierać

Zimą się zabiorę za wizytówkę
kaz742011 19:45, 03 maj 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Tak po kwitnieniu ją podkrzesuję od dołu

Super, czyli już niedługo będziesz ciąć. Moja jeszcze nie jest taka gęsta jak twoja,ale mam nadzieję że niedługo przytyje. Daj znać jak będziesz z sekatorem szalała
Wiolka5_7 20:14, 03 maj 2020

kaz742011 napisał(a)

Super, czyli już niedługo będziesz ciąć. Moja jeszcze nie jest taka gęsta jak twoja,ale mam nadzieję że niedługo przytyje. Daj znać jak będziesz z sekatorem szalała

W tym roku nie będę ciąć,bo podkrzesałam ją ostatnio wysoko...tnij śmiało i miejsce cięcia posmaruj mascią ogrodniczą
Johanka77 20:17, 03 maj 2020

Wiola wyszło super!
Kominem się nie przejmuj

Ogród masz piękny, posprzątany i kwitnący
Kasiolaaa 20:19, 03 maj 2020

zawsze chcialam miec magnolie ale biala z lekkim musnieciem zoltego lub kropelka rozu u mnie na osiedlu wszyscy mają rozowe bardzo mi sie podobaja ale chcialam cos innego niz pol osiedla a teraz niemam miejsca zebym i chciala
Wiolka5_7 20:31, 03 maj 2020

W związku z podeptaniem czterech berberysów z obwódki, zrobiłam wczoraj tetris

Reszta berberysów poszła tymczasowo do donic, a na miejsce obwódki podzieliłam z tej rabaty seslerie i posadziłam na obwódkę

Berberysy pójdą na rabatę brzozowo- dereniowo-sesleriową
bardzo mi tam pasują, bo chciałam dodać koloru bordowego
muszę tam poszerzyć ostatni raz rabatę i tetris zrobić,ale to jesienią dopiero, bo glebę muszę przygotować itp.

Było...

Jest kombinowałam tutaj ,a ostatecznie jest jak na wjazdowej z seslerią

Dosadzę werbenę i więcej szałwii...jeżówki tam były ,ale mi nornice zeżarły, więc narazie będzie bez...