Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 07:44, 06 maj 2020

kaz742011 napisał(a)
Melduję że u mnie też popadało .
Rodki masz cudne, moje nieśmiało kilka kwiatów pokazały.

Super ,że popadało i u Ciebie

Te białe rodki to terminatorki one rosną pod balkonem ,gdzie deszcz nie dochodzi, więc wody mają tyle co im dam, słońce je praży od wschodu a one rok w rok obsypane kwiatem....

Twoje też za chwilę obsypią się kwieciem
Kim 07:47, 06 maj 2020

Dzięki Wiolu
Wiolka5_7 07:51, 06 maj 2020

effka napisał(a)
Ah jak ja lubię oglądać takie zakupu ogrodnicze Fajne ciski, marzą mi się obwódki na rabatach, więcej niż te co mam.
Ciekawa jestem kompozycji donicowych

Ja też wracałam wczoraj autem zapakowanym i uśmiech miałam od ucha do ucha
Niestety u mnie źródło na baccatę wyschło, ledwie wybrałam te 7 szt.bo reszta to były ogryzki... w innych odmianach wybór a z Baccatą krucho...;(

Jeszcze dokupię za jakiś czas Repandensów na kolejną obwódkę obok przyszłego tarasu

To musisz dokupić tych cisków

Normalnie jak weszłam do ogrodniczego i zobaczyłam te setki kwiatów to oczopląsu dostałam... też jestem ciekawa co wyjdzie, ha ha
Wiolka5_7 07:52, 06 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Jaka to odmiana cisów? Co będziesz z nich robić?

Baccata oczywiscie poduchy kiedyś będą
Wiolka5_7 08:00, 06 maj 2020

MartaCho napisał(a)
hej!
zakupy fajne bardzo, ciekawa jestem jak skomponujesz mix do donicy. Mam w planie wyciągnąć jutro męża na małe zakupy ogrodnicze, więc mam nadzieję, że też coś przytaszczę.
Ciski bardzo ładne zakupiłaś też, będą na kolejne kulki? Moje też zaczęły ostatnio wypuszczać pędzelki i się zagęszczać, więc może się uda z tym tworzeniem przez nas kulek
Bardzo też podobają mi się u Ciebie te trzmieliny na pniu. Wiosenną świeżością aż prawie rażą na ciemnozielonym tle. Bardzo fajnie to wygląda!

Fajne to prawda
Takiego mixu nigdy nie miałam , więc nie wiem co wyjdzie, ha ha

Życzę Ci udanych zakupów

Ciski małe, ale zdrowe, z masą pączków ,więc będą z nich ludzie
Tak na kolejne pólkule,poduchy
Będzie wymiana zamiast buksów,bo z tymi nie chcę mi się użerać przez Ćmę...no i będę miała spójnie w tamtej czesci będzie tylko cis

Cisów się bałam,a to bardzo niewymagające rośliny wystarczy posadzić w dobrze przygotowaną glebę i sobie potem super zdrowo rosną
Świetnie,że i Twoje popuszczały masę pędzelków

Ja bardzo lubię te rażące trzmielinki,dlatego mam je w dwóch miejscach nawet
Fakt na ciemnym tle widac je doskonale
Wiolka5_7 08:00, 06 maj 2020

Kim napisał(a)
Dzięki Wiolu

Proszę
inka74 08:05, 06 maj 2020

Zdjęcia obejrzałam, oczy nasyciłam. Powiem ci, ładnie jest, nawet bardzo ładnie jest. Bardzo spójnie, elegancko, nowocześnie. Świetna metamorfoza całości - ogrodu i domu. Wjazdowa jest wypasiona a pamiętam jak chwilę temu ją robiłaś. Śmieję się jak czytam, że jeszcze coś będzie poszerzane
Elewacja wyszła idealnie. Komin i dach możecie zamiast wymieniać po prostu pomalować. Są specjalne farby.

Brawo wy!
antracyt 08:37, 06 maj 2020

Zakupy rzeczywiście satysfakcjonujące Pochwal się, jak już je do tych dwóch doniczek poupychasz
Sporej ilości deszczu bardzo zazdroszczę, u mnie wczoraj tylko grad porządnie popadał.
Wiolka5_7 09:06, 06 maj 2020

inka74 napisał(a)
Zdjęcia obejrzałam, oczy nasyciłam. Powiem ci, ładnie jest, nawet bardzo ładnie jest. Bardzo spójnie, elegancko, nowocześnie. Świetna metamorfoza całości - ogrodu i domu. Wjazdowa jest wypasiona a pamiętam jak chwilę temu ją robiłaś. Śmieję się jak czytam, że jeszcze coś będzie poszerzane
Elewacja wyszła idealnie. Komin i dach możecie zamiast wymieniać po prostu pomalować. Są specjalne farby.

Brawo wy!

Iwonko właśnie jest tak jak sobie wymarzyłam....nowoczesnie, prosto, spojne wszystko ze sobą jeszcze ten wymarzony taras i bedzie super !

Początki zakładania wjazdowej były rok temu wiosną właśnie myslślę,że będzie buszzzz w tym sezonie
Warto było przygotowac dobrze glebę,bo widzę,że roślinki rosną ekspresowo

Ostatnią rabatę 3 raz poszerzę, ha ha

Elewacja też nam się podoba, jest idealna wiem,że są farby, ale jednak pokrycie będzie do wymiany,bo eM dojrzał korozję w sumie to jest zupełnie nie w naszym guście
Więc za ileś lat będzie nowe pokrycie w kolorze antracytu

Dzięki za pochwały, buziaki !
kasiek 09:34, 06 maj 2020

No to ja jadę dalej ze zmianami, mój pan od schodów wejściowych sie rozkręcił i zamiast tylko położyc płytki, rozebrał cały ganek