Piękne zestawienie.
Mój dziadek, który był zakochany w różach i w czasach kiedy większość hodowała warzywa i owoce on miał ogród różany, a oprócz róży lilie też zawsze mówił, że wokół róży należy spulchniać ziemię. Nie pamiętam czy mówił do kiedy ale najwyraźniej coś w tym jest
Dziękuję bardzo Dekoracje kwiatowe na tarasie w sezonie letnim są dla mnie dużym wyzwaniem. Jestem on po stronie wschodniej domu. Gdy są upały grzeje tam niemiłosiernie do godziny trzynastej. Dlatego trudno mi wybrać kwiaty, które tam wytrzymają. A o niektórych mogą sobie tylko pomarzyć.
Pozdrawiam
Powoli nowych kwitnień przybywa Kwitną jeżówki, floksy, surfinie, chortensje, róże ( niektóre mają już drugi raz pąki), gipsówki, lilie, tawuły, lawendy, języczki, funkie......( Oczywiście różne kolory i gatunki). Nawet wisteria ma nowe pąki kwiatowe.
Agatko, do Ciebie mogę wpadać z wizytą i zawsze nacieszę oczy cudnymi widokami.
Lilie w gipsówce boskie
Przydałoby mi się takie oczko z wodą do podlewania, bo moje 1000 l już się kończy, a podlewam tylko doniczki i nowe nasadzenia.
Dziękuję bardzo W trakcie robienia tego wianka, uświadomiłam sobie, że mam tylko jedną żółtą różę w ogrodzie. Muszę dokupić kilka. Już mam dla nich miejsce